Monster high torta




Egy kedves ismerősöm nagylánya szülinapjára készült ez a darab.



Valamiért úgy érzem, hogy mérföldkő volt, nem csak azért, mert végre hozzájutottam a manapság oly trendi arany tálcához (kezét felemelve, ujjait kényeskedő tartásba helyezi peckesen, majd gyorsan pislogva felveszi a kacsacsőr ábrázatot...), na jó tényleg  örülök neki, bár nem értem, hogy a sima alap, tiszta, fehér papír cukrásztálca mióta "gáz", de haladni kell a korral, süssünk... hopp, az másik sztori.

Na szóval. A matek mindenekfölött. Kimért, precíz logó, kézzel festve. Vonalzó mellett való töltés, hogy valóban és tényleg egymagas legyen a torta mindenütt. Valamint pontos, 72 cm kerület (beleszámolva a krémet és a burkolatot is), hogy a paralelogrammák az oldalán minden szögből egyformák és azonosak legyenek. Mánia? Igen, az.

Szóval 8 és 4 cm minden átló, és mivel mindkét színből 9-9 darab van, 18*4=72 Stimmt? :)

Remélem tetszett az ifjú szörnysuli rajongónak! :)



Megjegyzések

  1. Nagyon jó lett a torta! :) Te aztán nem bízol semmit a véletlenre :) De a végeredményen látszik hogy mindent precízen előkészítettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Millye, igyekszem, de még most sem voltam teljesen megnyugodva, még most is vétettem bakikat. De szerintem az ünnepelt egyáltalán nem észlelt belőle semmit! :D

      Törlés
  2. Nagyon precíz munkát végeztél. :) Meg fogod ám szeretni ezt a tálcát, mert az impregnált felület miatt nyugodtan tudsz rajta burkolni, és nem kell attól félned, hogy összemaszatolod, csak letörlöd és kész. Meg ugye jobban is néz ki, mint a sima kartonpapír.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, biztosan, csak hát nem egy olcsó dolog, plusz egész eddig igen macerás volt beszerezni is, ráadásul nem igazán csípem az arany, ezüst, vagy hologramos választékot. Sima fehér, vagy fekete, lenne az én favoritom, ha lenne. Így nekem giccses(ebb), mint a fehér karton... :/ De igyekszem hozzászokni.

      Törlés
    2. Hát igen, ebben egyetértek. Én az ezüsttel szimpatizálnék, vagy sima feketével, de olyat nem árulnak. Nem hinném pedig, hogy bonyolultabb lenne az előállítása

      Törlés
    3. Írni kéne nekik. Hátha.

      Törlés
  3. Már én is rájöttem rég, hogy a hibáinkat csak mi magunk látjuk! ;-) (Kezdek is leszokni róla, hogy hangoztassam)

    Az aranytálcák hátránya még az, hogy visszatükröződik rajta minden, és foltosnak tűnik a torta. Főleg fújásnál hátrány, mert "még ide fújok egy kis festéket", aztán forgatok egyet rajta, és hoppá, sok lett a festék! Egyébként tényleg könnyen tisztítható, ez nagy előnye!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melóztam, mikor jöttek érte, és párom értetlenül állt a dolog előtt, azt mondja majdnem lepakolta róla egy sima tálcára, nem tudta, hogy most akkor odaadhatja-e, vagy sem, a drágának tűnő új cuccot! :D Behalok rajta, pasi! :))

      Törlés
  4. :D Öröm olvasni, hogy nemcsak én vagyok mániákus matekos. :) A 3D tortáimnál általában térfogatot számolok, hogy a kért méret esetén minél kisebb legyen a veszteség. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na de biztos ám! Másképp nem is lehet! ;) De komolyan, párom már röhög, és legyint, de így nincs alapanyagveszteség, és arányos a végeredmény. :))

      Törlés
    2. Lehet csak azért legyint, mert megint nem marad neki semmi. :) A gyerekeim is mindig várják a leeső darabokat, szóval néha azért jó lenne egy kicsit pontatlanul számolni, nem? :D

      Törlés
    3. Ó, hát nekik minden nap sütök valami "kárpótlást"! ;)

      Törlés
  5. Kedves Dina!
    SOS tudnál segíteni,h fondantra hogyan tudom átmásolni a mintát indigóval?
    köszi szépen és várom mielőbbi válaszodat.
    Ilona

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Indigóval? :O Neem, nem. Papíron kinyomtattam méretarányosan a logót, majd körbevágva a inyújtott marcipánra helyezve kivágtam. Aztán pedig ételfestékes filccel berajzoltam a fekete vonalakat, majd ecsettel és ételfestékkel kifestettem. Szabad kézzel. Olyan megoldásra kaptam tippet, ami esetleg segíthet, hogy a kinyomtatott logó hátoldalán, azaz a fonákján áthúzod ételfestékfilccel (mondjuk ablakhoz támasztva, vagy monitorhoz téve, lényeg, hogy átvilágítsa), majd ezt még frissen rásimítod a kinyújtott fondantra, így ha sikerül, épp jó helyzetben kapsz egy kontúrt a fondanton. Azt pedig már csak körbe kell vágni, és kifesteni. Remélem segítettem. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése