Vargabéles / Hungarian Cottage Cheese Cake


Gyerekkoromban ettem utoljára. Egy beszélgetés kapcsán jutott eszembe fellapozni a régi receptes füzetet. Annyira, de annyira finom volt! :) A sok tészta ellenére meglepően hűvös hatású, főleg fekete cseresznye lekvárral. ;)

Ami kell:

1 csomag réteslap (6 lap)
50 g vaj (a lapok kenéséhez)

500 g túró 
200 g cérnametélt
100 g cukor
100 ml tejföl
3 tojás
vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja



A tésztát kifőzzük. Egy 20*30-as tepsit vagy jénait az olvasztott vajjal ecset segítségével kivajazunk, és 3 réteslapot egyesével vajazva belerétegezünk. A kilógó részeket én levágtam és egy negyedik réteget képeztem belőle. A túrót egy tálban villával összetörjük, jöhet hozzá a tejföl, a cukor, a sárgája, vanília, citromhéj és a tészta, végül a tojások felvert habja. A rétestésztára simítjuk és a tetejére rétegezzük a rétestészta másik felét. Persze vajazva. érdemes házi túrót szerezni hozzá, én egyre többször csalódok a bolti "jó minőségű" vagyis inkább csak drága túrókban. Sebaj, úgyis újrázást kíván, de akkor szigorúan csakis háziból!

Előmelegített 170°C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, porcukrozzuk és lekvárral tálaljuk. Isteni! :)




Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!





Megjegyzések

  1. Szépséges a tálalás is! Én nem tudok erről a sütiről értelmes fotót csinálni, pedig olyan finom! Neked viszont mindkettőhöz gratula :P

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése