Linzerkoszorú szilveszterre hangolva mákkal és lemon curd-del


Szilveszterre a sós malackák mellé kellett valami édes, meg valami mákos, ha már a lencsefőzeléket elbarmoltam (lányomnak ízlett, azt hiszem ő volt az egyetlen).

Párom a linzerkarikára voksolt, lányom valami citromkrémeset kért, ha már készült egy raklapnyi. Innen hát az ötlet. Kis füzetkémben van egy mákos kifli nevezetű harapnivaló, azt alakítottam át.

A linzerhez

17 dkg liszt
7 dkg darált mák
8,5 dkg porcukor
1 nagy csipet sütőpor
14 dkg teavaj
2 tojás sárgája

1/2 adag lemon curd

A szárazanyagokat összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, a tojással gyors kezekkel összegyúrjuk, fóliába téve hűtőben 2 órát pihentetjük.

Közben lemon curd-öt főzünk, hacsak nincs a hűtőben egy adag épp véletlenül. :))

A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, minden másodikból egy 2,5-3 cm-es karikát kiszaggatunk.  Előmelegített 180°C-os sütőben sütőpapíron pár perc alatt megsütjük, míg épp halványbarna lesz az alja, a teteje még picit puha. Kivéve a saját hőjétől megszilárdul.

Kihűlve a citromkrémmel töltjük, aztán pedig elkapkodjuk a tálcáról, amivel a bulizó lánysereg közé vittük. :D



Boldog Új Évet Mindenkinek!



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Nyammmm, lemon curd :)

    VálaszTörlés
  2. Azzal a napsárga töltelékkel körbevett piciny mákszemek.... imádom! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsit alkottál! Biztos elégedett volt a család! :)

    VálaszTörlés
  4. Mint kis ékszerek, nagyon jól mutatnak! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése