Katonásdi

    Töretlen sikere van manapság is a katonai játékoknak, ahol akár újraírhatjuk történelmünk főbb csatáit. Az ilyen játékok ihlették ezeket a tortákat. Próbáltam minél több infót összeszedni arról, hogy hogyan is képzelik el, milyen látképet szeretnének a tortára.
    Az első egy kedves barátnőm öccsének készült, aki rendesen belegabalyodott a játékba, már versenyekre jár. (Már ebből is van??? Hehe.)
    Azt hiszem ez túrókrémes volt, de az apróságok vettek el több időt.







Itt az utolsó képen látszik, hogy a falak csak marcipándarabok megmintázva, fogpiszkálóval megspékelve a tortába állítva.

    Hamarosan érkezett egy nagyobb torta, itt is a játék inspirálta egy másik ismerősömet, aki több ötlettel is előállt.

 Kidőlt szökőkút :)


 Kicsavarodott fa megint, meg rengeteg törmelék, robbantásnyom.



És a két fedezékben lapuló katona. Az ülő figura baromi kétajtós szekrény lett, de hátha ilyenek is rohangáltak arrafelé. :D


Végül egy komolyabb indíttatású. Kedves barátnőm párja 7 év légiós szolgálatot követően, a leszerelés utáni hazatérésére kapta.


 A tank volt a legnehezebb, sokat pepecseltem vele, hogy jó legyen. Ott a homokzsákok mögött, az üres helyre került a lányzó saját kezűleg készített marcipán katonája, hanyatt fekve, álmodozva. :)
 A teve egy darab marciból készült kakaópor festéssel. A homok édes morzsa, kevés kristálycukor a csillogásért, és pici őrölt kávé a szemcsék színkavalkádja miatt.








A homokzsák védfal :) Sátorra is gondoltunk, de úgy már zsúfolt lett volna szerintem.

Megjegyzések