Csokis csokitorta

   Kedves barátnőm kimondottan utálja a tortabevonó masszákat. A marcipánt is csak módjával, ami nekem nagyon fura, hisz számomra az mennyei manna. :D Viszont  csokibolond, így csokitortát kapott, amiről csak nem hiányozhatott a marcipán, csokiálcaként! :))

    Nagyon csokisra főztem a krémet, finom tésztába töltöttem, csokikrém volt a bevonat is, és szándékosan maszatosra, kenőkésmintásra hagytam a krémet. Az oldalát édesmorzsával paníroztam, körbe kis csokihalmok, középre pedig sok apró csokival színezett marcipáncsoki. :)




   A sport szeletet kevés kakaópor és víz keverékével kentem le, a muffin bevonata pici porcukor csepp vízzel, a táblás csoki rózsaszín marcival van töltve. Nem maradt el a mosoly, szóval megérte miniatűrködni. :)

    Kiskuktánál volt egy kis játék, melyben olyan torták szerepeltek, melyekhez nem szükséges nagyipari felszerelés, vagy spec. eszköz. Nem indultam, mert én biza használok ételfestéket. Eleinte csak eleve színezett marcipánt vettem cukrászdában, később vettem Solton. De ennyiben ki is merül a készletem. :D

    Példának ez a torta is kitűnő, hisz itt is minden kézzel készült, a pite szélét egy kis ecset nyelével nyomkodtam meg, a tábla csoki 3 réteg marcipán, amit kés hátával megcsíkoztam, sakktáblaszerűen minden 2. kockába enyhén belenyomtam nagymamám régi hullámos derelyemetszőjét, a sarkából kiszúrtam (kis pohárral) egy darabot, az ívet szintén ecsetvéggel nyomkodtam meg, így lett harapás. A muffin oldala is ecsetvégtől hullámos. Szóval tényleg csak a fantáziánk kell, semmi egyéb különleges dolog. :))

Megjegyzések

  1. Hát ez a csokinak álcázott marcipán a közepén valami szuper! Bizti az íze is az volt :)

    VálaszTörlés
  2. Tejszínhab! Köszönöm! :))

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó lett! Nem is értem, miért nem küldted :)

    VálaszTörlés
  4. :) köszi, azt hiszem egy kicsit még meg kell tanulnom elfogadnom a dolgaimat, meg egy nappal később készült, mint ahogy a játékzárás volt, meg különben is jó vagyok ürügykeresésben! :D Legközelebb küldök be munkát, az tuti! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése