Micimackós

    Ez is egy régebbi darab, a fotón jól látszik, viszont nagyon szerettem. :) A 100 holdas pagony mini változata volt, Micimaci, Malacka és Füles szerepelt rajta, persze mind marcipánból, meg csokoládé fák vékony zöld marcilombbal, amit kevés zöld kókusszal tettem életszerűbbé. 



    Ha most készíteném, akkor beszegném az alját egy marcipánkígyóval, és mackó kissé teltebb lenne. :))

    A torta fekete erdő ízben készült, azért csak ízben, mert még mindig nem bízok a tejszínhab-zselatin párosban. Tejszínízű pudingot főztem fel 3 dl tejjel, porcukorral, amikor langyos lett 20 dkg vajjal habosítottam. Egy üveg magozott meggybefőttet lecsöpögtettem, a levének a felét, plusz 1 dl vizet egy evőkanál vaníliás pudingporral besűrítettem. Cukor nem kell bele, őrült édes így is.

     A csokoládés tésztát háromfelé vágtam, a meggylé másik felével meglocsoltam, nyomózsákból nyomtam rá a krémet úgy, hogy a teljes külső perem, majd befelé csigavonalban. A sűrű meggypudinggal kitöltöttem a kimaradt részeket, és a tejszínes csíkot telenyomkodtam meggyel, végül étcsokit reszeltem rá, és jött a következő lap.

    Nagyon laktató, mégsem tömény, nekem nagyon bejött a meggy fanyarsága, a tejszíníz krémes lágysága együtt az étcsoki mély ízével...nyami. :)

Megjegyzések

  1. Aranyos ez az állatsereglet! És nagyon ötletes a kókusz a fa lombba!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Marisz! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon cuki lett így is! De ilyen ez a tortázás, idővel mindig még extrábbat tudunk elképzelni. Ahogy mondják, amit az ember el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, Gabi :) És igazad van, ebben a műfajban nincs lehetetlen! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése