Svájcici

    Egy érdekes kérés érkezett, barátnőm férje egy svájci érdekeltségű vállalatnál dolgozik, és a főnökét szerette volna meglepni egy dobos-jellegű tortával. Nohát, meg is ijedtem rendesen, gondolva a két múltkori esetre a tojásos főzött krémmel kapcsolatban, úgyhogy nekiestem a jóbarátomnak Google-nak, ugyan kerítsen nekem egy stabil ötletet.  Találtam is több félét, de megint hibrid lett belőle, ez már csak ilyen.

    Cickókat kértek, Svájc lobogójába öltöztetve, azaz vörös az egész, középütt egy fehér kereszt. Lányom szerint fordított nővérke, és még csak nem is tudja mennyire igaza van! :DD ;)

    És ha már tudtam róluk, hogy finnyásak a magyar sütikre (speciel ők, a többi hegyi emberről nem tudok nyilatkozni), gondoltam felspécizem ezt a tortát, hátha sikerül egy kicsit különlegeset mutatnom nekik.

    Azt is nézegettem, hogy csomó cicitorta úgy néz ki a neten, hogy két golyó egymás mellett bimbókkal, azt kakukk. Szerettem volna, ha egy kicsit élethűbb, ha enyhén széttartó, alul kerekebb, felül lejtősebb, akárcsak az igazi. Szó-szó, majdnem sikerült maradéktalanul eltalálnom a formát, de elsőnek szerintem nem olyan vészes.



A "nyak" és a "derék" pedig nem keresendő, hisz a lobogó négyzet alakú, ezt próbáltam érzékeltetni Balázs kérésére. Szerintem meg észre sem fogják ezt venni, mármint hogy négyzet alapú. :D

És akkor jöjjön a recept, ami szerintem így együtt frenetikusan ízletes lett, a csokitorták királya eddig, legalábbis az én ízlésemnek! :)

Tészta:  Kiskukta 4 tojásos, plusz 1 narancs reszelt héja.

Krém:
2 tojás
2 evőkanál liszt
16 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor (ét)
2-2.5 dl tej. (függ a liszt és a kakaópor tulajdonságaitól)
1 késhegy fahéj
1 késhegy őrölt szerecsendió
.......................................................
1 tbl étcsoki
20 dkg vaj

Ezt nagyon óvatosan, minimum lángon, folyamatosan kézi habverővel kavarva puding sűrűségűre főzzük. Amint levettem a tűzről belekockáztam a csokit, kihűlésig kevergettem, amikor már langyos volt, géppel beledolgoztam a vajat. Egy órát hűtőben csücsült töltésig. Nagyon hálás krém, jól kenhető, jó állagú, fagyáskor jól kifagy, marcipán alá is kitűnő, nem olvasztja, jól megférnek egymással.

A kihűlt tésztát 4 lapba vágtam, kettő lap az alap, a többiből faragtam ki a mell lapjait.

Főztem még egy szirupot is, 1,5 dl víz, 6 dkg cukorral, forrás után hűt, bele egy narancs leve és 2 evőkanál rum. Ezzel locsoltam meg minden egyes lapot töltés közben. Voltak leeső darabok, meg krém is bőven, szóval kóstolót tartottam, és hmmmm, jól sikerült! Kíváncsi vagyok a svájciaknak hogy ízlett.






Megjegyzések

  1. Nem is merek belegondolni mi lesz a következő...)) De megnézném a bloggyüjtő oldalakat lapozgató blognagyik és anyukák arcát, amikor egy nagy marcibráner mered a szemük elé!:DDD

    VálaszTörlés
  2. Jaj, nem, dehogy tennék ilyet, azaz volt már nem egy, nem kettő, de azért azokat nem teszem közzé sehol!! :D Ezt is meggondoltam kétszer, aztán úgy döntöttem, hogy tele van velük a képnézegető, meg különben szerintem ez még a szolidabb fajta. :) (osztálytalálkozómra például egy tartalmával teli ágytálat kellett vinnem, hát tényleg élethű lett, még sárga zselatin is körbefolyta a produktumot, és még perforált papír is volt benne. A rengeteg vigyorogva fújoló, undorodó ováció közben az azóta sebészeti főnővérré vált osztálytársam belebökte a villáját a csokis marcipán kakiba, és közölte: mennyei! :D Na, onnantól pikk-pakk elfogyott az amúgy tiramisu torta! :) )

    VálaszTörlés
  3. Nagyo szuper lett ez a svájcici!

    VálaszTörlés
  4. Én tuti feltenném-a saját helyemben. Nekem már tele van a ... ezekkel a középszerű állítólagos gasztrobloggerekkel. Száz százalékos leképezése az országnak. Blognagyi tapsikolós mentalitás ovarall. Ez legalább vmi sex bébi..)))

    VálaszTörlés
  5. Az ott overall izé all over...nem megy ez ma nekem..)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon élethű! :) Végre nem a szokásos :) Gratula, nagyon ügyi megoldás. Amikor én cicitortát készítettem, nekem is elegem volt a "sabloncicikből" és újítottam egyet, de a tiéden ez a svájci vonulat... bírom a stílusod :D

    VálaszTörlés
  7. Köszi Tejszínhab! :)) Mindjárt csekkolom a tiéd!

    VálaszTörlés
  8. Már hogyne! repülök! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése