Kutyatáp :D ;)

 
    Vagyis dehogy, csak nagyon hasonlít rá kinézetre! :D Valami mennyei finomság! Az eredeti ötletgazdánál "Barney Butter Muddy Buddies aka Puppy Chow" a neve, ami sokkal mulatságosabb. Barney vajas-mázgás haverjai, azaz kuyakaja. :))
Itt látható az eredeti bejegyzés.  Mivel a legtöbb hozzávaló nem evilági, azaz itthon nem kapható, hát hazai pályára állítottam kissé a receptet. :)

Annyira egyszerű, hogy az már hihetetlen!

1 doboz (negyed kiló) ízesítetlen gabonapehely
negyed kiló sós-pörkölt mogyoró, vagy ugyanennyi mogyoróvaj (ő Barney ropogós mandulavaját használja, ööö, nem részletezném, miért nem készítek olyat... :D )
1 tábla étcsoki (ő tejjel írja, de így is baromi édes, éttel jobb)
12 dkg vaj
1 vanicuki
negyed kiló porcukor

    A gabonapelyhet tegyük nagy tálba. Darálógépünkkel készítsünk a mogyoróból vajat, ami csak annyi, hogy belehajigáljuk, és jó sokáig nyomjuk a gombot. Amikor pont feladnánk, mert kezd kínlódni a gép véleményünk szerint, na akkor ne adjuk fel, 1 perc, és kész van! Egyre krémesebb lesz, egyre könnyebben forog majd a gép. Ha ez megvan, vegyük le a darálófejet, a vajat és a csokit kockázzuk rá a mogyira, irány a mikró 20-30 másodpercre. Az egészet kutyuljuk jól össze, és öntsük a gabonára. Addig kevergessük kanállal, míg szépen bevon minden egyes darabot.
    Itt írja azt a kitaláló, hogy: Kérem tartózkodjunk attól, hogy a tálba hajtjuk a fejünket és megesszük az egészet! :))
    Elhoztam egy képet az eredetiből, hát csodás. Én nagyon kapkodtam, nem fázisoltam, de ugyanilyen az élmény! :)


    No, ha ez megvan, vegyünk elő egy kisebb szatyrot, vagy nagyobb zacsit, öntsük bele az egészet, a porcukrot rá, zárjuk le a zacsit, és indulhat a szamba! :D Alaposan rázzuk össze, hogy mindenhova kerüljön a cukorból, majd az egészet borítsuk egy tiszta, lezárható műa. dobozba, és irány a hűtő!

   Na, ez egy olyan bevonatos gabonapehely, amire nem öntök tejet, és egy maréknyi bőven elég reggelire. Garantáltan az van benne, aminek benne kell lennie, és sokkal laktatóbb! Meg olcsóbb is. (nekem összesen 570 forintból jött ki az egy kiló, míg nézzük meg bolti ízesített dobozosokat.) :))

Jó étvágyat!


Megjegyzések

  1. Már kezdtem magamban gondolkodni: "kutyakaja?!? Hogy ez a Csaj miket ki nem talál! Na, ebből milyen tortát tudott vajon kihozni!?!)

    Azért jó lett, naaaaa! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trafáltál! :D De az még kialakulóban lévő projekt, és csak kellék lenne! :)) Ez volt a próbakör. ;)

      Törlés
  2. Már tegnap is láttam a bejegyzésed, de azt hittem, valóban valami kutyakaját hoztál össze,így el sem olvastam. ma viszont rászántam magam és tetszik a recept!
    Biztos el fogom készíteni, mihelyt beszerzem a hozzávalókat (pedig most éppen nincs kutyánk).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DD Elnézést érte, de tényleg úgy néz ki, és a kitalálója is így nevezte, hát ez lett a címe. :)) Tényleg nagyon finom, és bár maréknyit írtam elegendőnek, a teljes kiló eltűnt 2 nap alatt, nem bírtuk ki a gyerkőcökkel, hogy jártunkban-keltünkben be ne kapkodjunk párat. Nagyon finom. :))

      Törlés
  3. Nagyon jó ötlet! Én is épp azon gondolkodtam, hogy mivel tudnám kiváltani a bolti ciniminit és társait..:) mindenképp kipróbálás lesz a vége! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése