Mona könyve

    

    Egyik ősrégi barátom, Mocorgó kis családja látogatott el hozzánk a hétvégén, mégpedig azért, mert szerettük volna meglepni nejét (nőjét), az írásairól, verseiről már magasabb körökben is ismert Monát szülinapja alkalmából. Mivel Tomi kislánya is épp e tájt ünnepel, dupla-minőségben is szerepet kapott a torta. Nem sokat kellett gondolkodni azon, hogy milyen alakot kapjon. :) Természetesen könyv jelent meg a szemeim előtt, az egyik felén írással, lúdtollal, eredeti elgondolásban úgy, hogy a másik oldalán épp megelevenedik, amit ír. Fejben könnyed, légies, tele írással (miért is ne kínoznám magam azzal, ami a gyengeségem...), reppenő pillékkel, középkorias stílusban, és Hello Kitty sem maradhat le, ez ugyanis a csöpp kiscsaj kedvenc figurája.
     Hát nagyon messze alulmaradt a késztermék a fantáziámban szereplővel szemben, mindig van valami köztes erőtér, amit nem bírok átszakítani, úgy látszik még nem jött el az az idő, mire materializálhatom azt, ami fejben oly tökéletes. 
    Egy új krémet is kipróbáltam, Tomi egyetlen hozzáfűznivalója a kutakodásomra az volt, hogy sok krém legyen benne, és édes legyen ám! :D Na, hát ez az lett. Nagyon is, sőt, túl. Az új cucc a bolti nutellából készült, vaníliás pudingalappal kevert 20 dekányi műragacs, plusz egy kocka margarin. Soha többet tényleg. Bődült édes, ízében nulla csokis-mogyoró, hókaszínű, lágy. (Mint a noném cukrászdákban betöltött "csokikrém".)
    Meg is rogyott a torta, nem volt elég stabil ahhoz, hogy én hosszú ideig festegessek, pepecseljek vele az első igazi meleg tavaszi napsütésben. :)

    Próbáltam könyv alakra faragni, a közepén behúz, a széleken meg kis vájat, ahogyan meghajlanak a lapok, ez annyira nem lett átütő. Legközelebb különálló fondantlapokat teszek még rá.
    A karcolások az oldalán egész jók lettek, kevés barnás-sárgás festékkel áthúzva. A felirat meg oviskori, tényleg napi szinten gyakorolnom kéne, azt hiszem ideje lecserélni a gép előtti bőrfotelt valami kényelmetlen fasámlira, hogy felemeljem róla a lusta valagamat! :D

    Összességében azért azt hiszem vállalható, bár sokkal-sokkal szebbet álmodtam meg. :/

    Mona arcán (mivel szerintem nem számított rá) először csak a néma döbbenet látszott (őszintén remélem, hogy nem az enyhe undor elfojtása miatt), aztán később már mosolygott nagyon, sokat beszélgettünk, játszottunk, pizzát sütöttünk, társasoztunk, viccelődtünk, a négy kölök meg új barátságokat épített, és rendesen tele volt velük a lakás! :D Remélem hamarosan ismétlünk! :))







    Ja, ez kimaradt: annyira elégedetlen voltam a bóti ragaccsal, hogy készítettem saját nutellát. Lesótalanított, pirított negyed kilónyi mogyorót először mogyoróvajjá pörgettem, majd toltam bele 10 dekányi porcukrot, egy tábla (szintén 10 deka) olvasztott étcsokit, jó darab (úgy 5 deka lehetett) vajat, meg fél liter tejből visszaforralt, kb. 1 dl sűrített tejet, majd még egy vanicuki, és egy nagy adag mennyei boldogság született, ami eszméletlen finom lett, olyannyira, hogy a vendégeknek már nem is maradt, mert kanálról-kanálra folyamatosan a szánkban landolt a jó nagyüvegnyi nyalánkság. Ma újra, mert elfogyott, és ez tarthatatlan állapot!! :D
    

     

Megjegyzések

  1. Mit is írhat erre az ember lánya?

    Tökéletes, csupán ennyit.
    Tökéletes volt a torta, édes, igen, nagyon, de az kell!
    Tökéletes volt a forma, ebbe nem lehet belekötni.
    Nem utolsó sorban pedig tökéletes délután, illetve este volt.

    Köszönöm!

    Mona :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rólad szólt, és Neked, szóval igazán örülök, ha jó élménnyel mentetek haza! :))

      Törlés
  2. Nekem nagyon tetszik, nem értem az elégedetlenkedésedet.
    És az ünnepelt is maximálisra értékelte, hát kell ennél több?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, ez az igazi boldogság! :) De tudod, annyira-annyira izgultam, és hát olyankor az ember szemének jobban kiugranak a hibák. :)

      Törlés
  3. Én nekem ez a kedvenc torta amit anya vala is készített!!! :) Nagyon szép és Mona is nagyon örült :) Szóval én gratulálok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsi csillagom, köszike! :DD Szeretlek! :D

      Törlés

Megjegyzés küldése