Napi Dina

    
    No, valahogy így érzem magam az utóbbi időben, loholok a célom után olyannyira, hogy minden energiámat felemészti, borzasztó fáradt vagyok, de mérhetetlenül boldog! :)

   Munkát kaptam! :) Nem is akármilyet! Azt csinálhatom, amit a leginkább szeretek, méghozzá olyan csapatban, aminél kívánni sem lehet jobbat! :) Cukrászkodom, legalábbis nagyon úgy csinálok, és próbálok tényleg mindent-mindent megtanulni a "nagyoktól". 

    Szeretnék bocsánatot kérni, hogy ily sokáig csend volt errefelé, és nem is ígérem, hogy kétnaponta friss poszt íródik, legalábbis tortaügyben, de ha megengeditek, kiírnám magamból az élményeimet, mert fantasztikusak!

    Az egy dolog, hogy az első napomon úgy meg voltam szeppenve, mint Barbie lehetne az első tetkós-motoros-talin (bár ki tudja manapság...), remegett kezem lábam, nyikkani sem igen mertem, csak figyeltem, nagy kerek szemekkel, hogy iszonyat gyorsasággal alkot csodákat a srác, aki egyébként írtó kedves, azonnal a szárnyai alá vett, megmutatott minden technikát, amiben bizonytalan voltam, kérdezett sokat, hogy felmérje, mit kell még tanulnom, bíztat, támogat, közben pedig remek humorérzékével simán feloldotta a feszült riadtságomat. Isten vagy Zsolt! :D 

   Első nekifutásra csak 4 órát voltam, és persze együtt csináltunk mindent, de kiment a kezünk alól 4 fekete erdő, 6 oroszkrém, megtanultam  a mignon fondanozását, szeleteltem mézes-krémest (itt a lényeg a csokibevonat nem-megtörése és az egyenletes szeletvastagság volt, persze elsőre nem túl sok sikerrel, de átmentem! :D), aztán nekiálltunk linzert sütni, laza másfél kiló liszt, 1 kiló vaj, fél kiló porcukorral, amit én gyúrhattam be, és lett belőle 5 lap egy linzertortához, meg túrós-morzsás és meggyes-morzsás pite is, írtó büszke voltam magamra! :)) Ja, és sokat paníroztunk, azaz a torták oldalát különféle csokimorzsával, kekszdarával, mandulával való bevonása már szinte jól megy! Neki két mozdulat, nekem még 4-5-6, mikor hogy alakul, de aszonta a cukrászbácsi, hogy fejlődőképes vagyok. :)

   Másnap már egyből 10 óra, nem volt épp könnyű, de hamar elment, mert élvezem minden percét! Rengeteg pohárkrémet töltöttem, ezeket egyedül gyártmánylapról, és jelentem, ez sem tudott kifogni rajtam! :)) Készült csokipudingos-tejszínes, csokis-cappuccinós, meggyes-tejszínes, epres-tejszínes, vegyes gyümis pohárkrém, aztán többféle krémes, párizsi csokis csemege (aminek meggyszemek vannak a tetején, hát csúcs) somlói, gesztipüré, meg sok-sok különféle torta, gyümölcsös, csokis, sárgakrémes, ovális, hatszögletű, (lyukas-csoki, táblás-csoki, mogyorós-csoki effekt)  felsorolni is nehéz, remélem olvasni könnyebb! Lényeg, hogy minden nap találkozom valami új technikával, ami itthon ugyebár nem mindennapos, és rengeteg dolgot tanulok. Imádom, imádom, imádom!!! :))) 

Megjegyzések

  1. Névtelen3/30/2012

    Éljen, éljen, éljen, végre valakitől valami jó hír is!!!:))) Ez volt az a munka aminek drukkoltunk? További sok örömet benne, majd mi is örvendezünk az újabb és újabb tortáknak!:)
    Puszi Tamara

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, Tami! :)) Olyan aranyos vagy! :) Igen, nagyon szuperül szorítottatok, lám sikerült! :)) Köszönöm! :)

      Törlés
  2. Már az olvasásban is elfáradtam, nemhogy meg is sütni ezeket! :) Tudod, mi érdekelne engem leginkább, az alapanyagok amikkel dolgoztok. Ha van kedved 1x áruld el ;) pussz és drukkolás van továbbra is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg fogsz lepődni! Piskóta, tejszínhab, párizsi krém, csokoládé, olaj, meggy (ez befőtt), narancs, mandarin, banán (vagy ami épp szezonális) kókuszreszelék, mazsola, rum, cseresznyepálesz, liszt, kávé, cukor, vaj, keksz, leveles tészta. :D most így hirtelen :) Amiket még nem használtam itthon, az a hidegzselé (ostyázáshoz, ha kell), és amit igen, csak pici zacsiban a boltból, az a habfixáló, itt majd egy kilós kiszerelésben van, és persze használjuk a tejszínhabhoz. Semmi olyan nagyon full-extra dolog, amit otthoni környezetben ne lehetne megcsinálni. Viszont a legtöbb tipikus konfekció-süti és technikájuk csak elméletben volt meg, gyakorlatban, nagy tételben egészen más.

      Törlés
  3. Gratulálok a munkádhoz! Jó lehet olyan helyen dolgozni, amit szeretsz is csinálni. Az meg külön jó, hogy még tanulhatsz is érdekes (számodra-számunkra) dolgokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Remélem megmarad a hihetetlen lelkesedésem, bár miért is múlna el? :) Arra nagyon gyorsan rájöttem, hogy az itthoni alkalmankénti formatortázás és a cukrászipar két külön műfaj szinte, és hiába tudod elméletben a dolgokat, élesben azért más, főleg, hogy tempósan, rutinos mozdulatokkal éred csak el a hatékonyságot a minőség mellett, és ezt bizony gyakorolni kell az általam még nem használt mozdulatokra, technikákra kivetítve. Élvezem! :)

      Törlés
  4. Igazán tarthatnál nekünk egy kis továbbképzést! :) Tök jó, hogy ilyen lelkes vagy, élvezet olvasni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd akkor sűrűbben tartok beszámolót, a mai nap is baromi jó volt, pedig ez volt a hatodik a héten, és nem bántam! :D Bakker ez fanatizmus? :)))

      Törlés
  5. Jó hírt hoztam, nézz be hozzám! :)

    VálaszTörlés
  6. Gratula a munkádhoz!
    Élvezettel olvastam végig a soraidat.Szívesen olvasok majd tőled trükköket,praktikákat,persze ha nem gond elárulni a titkokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ki kell puhatolnom, hogy mit oszthatok meg, nehogy galiba legyen belőle, hisz ismered a cukikat, mindegyiküknek van valami "titkos összetevő" vagy technika, amit féltenek. :)) De biztosan tudok hozni pár fogást, amit eltanultam tőlük. :)

      Törlés
  7. Húsvéti játékra hívlak, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a munkához! :)

    VálaszTörlés
  9. Dina Gratulálok! Ügyeskedjél! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése