Szerencsi Százszorszép bonbon    Ki kér egy kis bonbont? :) Mit ne mondjak, kissé beparáztam a feladattól, amikor kitalálták nekem, hogy a Szerencsi Százszorszép bonbon doboza legyen megmintázva tortaként. Nem vagyok egy ecsetbajnok, de most tetszik, a maga kis esetlenségével együtt is.

    Sima csokitorta, a sarkai levágva, sokat macerázva a burkolással, még simítóval sem volt egyszerű. A hiba a tervezésben volt, mert bár körberajzoltam a tésztát, és rászámolva majd egy centit, szabtam ki a felső lapot, amit külön festettem, mégis épp csak lelóg itt-ott, valahol semennyire, és van, ahol a sarok szöge nem egyezik. Ezt még ki kell találnom, hogy hogyan lehet profin megcsinálni egy puha, krémes tésztarabbal. :)

    Porfestékeim vannak, azokat oldottam vízzel különböző hígításban, így értem el árnyalatokat, bár a sárga az sárga, akkor is, ha híg... Mivel arany lüszterem nincs, a széleket sárgás-barnás okkerszínnel húztam át.

   A végeredmény pedig nekem tetszik, most elégedett voltam magammal, úgy látszik megéri 3-4 órát föstögetni, még ha van is hova fejlődni még. :)


Megjegyzések

 1. ez lenyűgöző lett.

  VálaszTörlés
 2. Klassz lett! Én már ezeknek a bonbonoknak az ízére nem is emlékszem, csak magára a dobozra. Ez már ilyen kult-darab lett. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamint tökéletes varródoboz, épp a másik oldalon írta ezt valaki, és mekkorát vigyorogtam, mert én sosem ettem, mindenhol csak varródobozként találkoztam vele. :)

   Törlés
 3. Ez gyönyörűűűűű! Szerintem egyáltalán nem esetlen! Nagyon ügyes vagy. :) Ilyen szép munka láttán mindig irigykedem... ;)
  Az ünnepelt nagyon örülhetett neki - szerintem eltette emlékbe, biztos nem merte megenni. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig elfogyott! :D Néha azért eltűnődöm, hogy milyen fura dolog ez, én 5-6 órát pepecselek, ami 20 perc alatt morzsát sem hagy. :)) De tudod mit? Ez is visszajelzés, mégpedig a legjobbak közül való. :)

   Törlés
 4. Nagyon szép dobozka!Szívesen kinyitnám, hogy mi van benne ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát lehet, hogy megpróbálták felnyitni, és mily fura, csokit leltek benne! :DD

   Törlés
 5. Nahát Dina ez nagyon szuper lett.Nem is igaz,hogy hadilábon állsz a festéssel annyira szépen megoldottad.Nagyon tetszenek nekem a kézzel festett torták, bár jó sok munka van velük.Anyának én is gondolkodom egy hímzett mintán,még nem merek nekifogni.Milyen érdekes az én dédim is a bonbonos dobozt használta varrósnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amikor szembesültem a kívánalommal, először tényleg megijedtem, aztán pedig fogtam magam átadást megelőző este, és nekiálltam, gondolkodás nélkül. Amikor meg már benne voltam a festésben, nem volt időm parázgati, hanem jöttek sorban a mozdulatok, észrevételek, javítások, újrafestések, és egyszer csak kész lett. :)

   Törlés
 6. Nem találok szavakat... Annyira élethű lett, hogy először tényleg a papír bonbonos doboznak néztem!Gratulálok hozzá, igazi művészi munka!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép lett ez a dobozka! Nagyon egyedi, ügyes!!!

  Fontos hír: újabban újra kapható!!!! 2.500 Ft körüli áron adják (benzinkút?)

  Napjainkban miért nem gyártanak olyan dolgokat, amire évtizedekkel később is fogunk emlékezni?!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk a tescoban is van, most volt akciós, de sokak szerint már nem olyan, mint régen... én nem vettem, negyed kilónyi bonbonért nem fizetek ennyit, inkább elkészítem. :P :D

   Törlés

Megjegyzés küldése