Bevállalom Gyűrűk Ura módban

Ilyen is van, hogy nagyon nem jön össze, pedig sokkal többet molyolsz vele, mint a már begyakorolt tortákkal. Van úgy, hogy katasztrofálisan bénázol, vagyis sokminden összeesküszik ellened.


Kicsike torta volt, ízben ugyan az, mint Lilié, azaz a mogyorós-nutellás-kekszes-krémes-habos, amivel nem is volt gond. Kissé hepehupásra hagytam a habot a tetején, hogy majd olyan dimbes-dombos legyen a bevonat, de ez mindösszesen egy középen kialakult kráterben materializálódott, no de sebaj, erdőben van ilyen.

Aztán a csoki...felolvaszt pici olajjal, tényleg csak pár cseppel, ám a zacsiból folyt, mint atom, fák helyett csak ákombákom pacák...összekapar, újra melegít, vízzel "ugraszt", az állag már jó, csak nehéz kiszuszakolni a zacsiból. Végül csak sikerült, de hűtőből kivéve kb. 5 perc alatt olvad...még nem jöttem rá, hogy miért is. Pedig a lomboknak nem hűtőben, hanem szabad levegőn kellett volna szikkadniuk.

Apropó bevonómassza. Marcival kevert zselatinos cukormáz, ami most őrületesen lázadó jelleggel bírt, nem hogy nem akart összeállni, viszont baromi lágy volt, csúszott-mászott, ragadt ÉS morzsált. Ami számomra abszolút felfoghatatlan, hisz lágy, ha túl nedves, és morzsál, ha túl száraz. Valaki mondja már meg, hogy a majdnem folyós ÉS morzsálós masszának mi baja van, illetőleg mégis mit is kéne csinálnom vele, hogy olyan legyen, mint a videókon? Azaz gyönyörű, sima, gyurmaszerű, kissé gumis állagú, szépen formázható, vékonyra nyújtható és keményre száradó legyen? Lehetőleg toxikusnak kikiáltott adalékok nélkül?

4 figura. Segítek, én sem ismerném meg, ha nem tudnám, hogy mit is kellett volna csinálnom. Gandalf, Aragorn és két ork akar lenni, akik szerintem épp menekülnének könyörögve, hogy élhessenek, pedig a Zembereknél még fegyver sincs. :D

Ja, óva intés: Soha ne fotózz fénnyel szemben, mobillal, dobozban! :D Borzalmas. De tényleg. A maradék illúziót is lerombolja. De megint kapkodtam, hát ez van.

Lényeg a lényeg, tegnap este tízkor még "fáztam", reggel óta ma délben befejeztem, persze hűtési fázisokkal tarkítva.  Asszem nem hogy fejlődnék, de lassan csúszok visszafelé...komolyan azon agyalok, hogy befejeztem. Így sem nekem, sem az ünnepeltnek nem okoz olyan örömet, amit várnék tőle. (Sóhaj.)






Megjegyzések

  1. Szerintem nem lett ez olyan rossz, ne ostorozd magad! Massza-ügyben nem tudok tanácsot adni, mert én ezzel a fajta cukormázzal még nem dolgoztam, de szerintem, ha magas a páratartalom, meg tényleg ilyen fülledt meleg van, minden anyag megadja magát. Viszont felháborítónak tartom, hogy Yodát orknak merészelted nevezni!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yoda! :DDD behalok :)))) jobb lett volna barnásabb, koszosabb-zöld, meg csupa undorítóság, de olyan picike figura volt, az orra homokszemnyi, ekkorában örültem, hogy ennyire futotta :D Gandalf volt 4 cm "magas". Yoda...:DDD

      Törlés
    2. :D Ja igen, most látom, hogy a másik Yodának meg levágták az egyik fülét a nem létező kardjukkal! :))

      Törlés
    3. Nem, azt kérlek Gandalf intézte a infrasugárzásos röntgenszemével, mert azt is tud ám! :D Ne ostorozzam magam mi? Majd megteszi nekem Pixie! :DD Nem mellesleg olyannyira car volt a csoki, hogy mire vitte volna a srác, a szélső derékbatört, gondolom az is Gonosz Gandalf műve volt, na de megoldottuk, mert abból is bokor lett...remélem nem esett totál szét, mire hazaért! :D

      Törlés
  2. De jó, hogy nem tudom, miről beszéltek! Én leragadtam Csipkerózsikánál meg Piroskánál.
    De a torta nekem nagyon tetszik! Ha nem sorolod fel a "bajait", én ugyan észre nem vettem volna! Meg így se!

    VálaszTörlés
  3. Ugyan már, amit lehetett, azt megtetted! Nálam nagyobb Gy.U. tajongót nehéz találni és nekem tetszik! Gandalf haláli lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pedig akkor megtaláltad :D 12 évesen olvastam ki először. :) azóta sokszor, és a film nem is igen tetszett, amiért annyit alakítottak rajta. Itt figyel a polcomon mások által érinthetetlenül. :) Sőt, amikor még tervezgettem a menyagyűrűmet, ami nem lesz, akkor az Egy Gyűrűt szerettem volna, de persze ez nonszensz lett volna nem? :D

      Törlés
  4. A Gandalf - és Aragorn figurákról miért nem beszélünk, azok nagyon jók lettek! El sem tudom képzelni ilyen pici méretben - 4cm?? - hogyan tudtad megcsinálni...

    Érdekes amit a könyvről-filmről írtál, én rengeteg könyvet "felfaltam" életem során, de a Gyűrűk Ura volt az első ami jobban tetszett filmben, mint könyvben. (A könyv mindig 1000x jobb!-szerintem) De hát ebből is látszik, ízlések és pofonok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán igazad van, a filmek is tényleg eszméletlenek, megunhatatlanok, és imádom őket. :) Az egyetlen, ami rögtön az elején rombolta a lelkesedésemet, hogy a bevezető röpke 100 oldalt besűrítették 10 percbe, felsorolva 200 idegen csengésű nevet, és hosszú történelmet. Én értettem, hisz többször kiolvastam, de párom csak nézett bután hirtelen, és próbálta baromi gyorsan feldolgozni a töméntelen infót, hogy érthesse a következő cselekménysorozatot. :D Lehet ez okozta a film iránti enyhe negatív érzetet. Tipikusan az a film, amit nem elég egyszer megnézni, több okból is. :)) Amúgy pedig szeretettel üdvözöllek nálam! :)

      Törlés
    2. Köszi és viszont! :))

      Törlés

Megjegyzés küldése