Nekem a Balaton...a csokitorta :)



    Borzalmas meleg van itt a tizediken, ami rendben is van így nyár derekán, viszont a krém és a marcipán rendesen lázadozik. Igen, tudom, az éjszakák hűvösek, de a mandulát darálni kell, a krémhez habverő kell, szóval lehet, hogy a papírfalú panelközösség nem feltétlen rajongana az ötletért, nem mellesleg hajnal ötkor indulok melózni, és oda bizony kipihenten szeretnék érkezni. Marad tehát a bűvészkedés, a kapkodva burkolás, hosszas hűtés és rimánkodás a desszertek istenéhez egy kis segítségért. :)

  Titi a telefonban elsorolta, mi mindennek örülne, így szólt:  - Vízpart legyen, tudod, olyan kiskacsás, meg nád, de mégis olyan balatonszerű, ja és stég mindenképpen legyen rajta, az fontos. - Olyan pecásra gondolsz? - Nem, hanem ahova ki lehet feküdni. Télleg, szeretném, ha két figura is lenne rajta, nem kell nagyon hú de, inkább csak pálcikaemberkés, viszont a lánynak legyen nagy feneke ha lehet. - Ööö...oké. :D

   A fenti okoknál fogva távolról sem jutott eszembe, hogy majd formatortázok, meg Balaton alakú, örültem, hogy a téglalap összejött. :) Újfent főzött csokoládékrém került bele, feldobva cseppnyi narancslével. (képtelen vagyok kihagyni, egyszerűen muszáj beletennem, nagyot dob rajta.) Mikor alaposan lehűlt, ételfilccel felrajzoltam nagyjából apró tengerünk körvonalait. Megint előkaptam kedvenc festőszivacsomat, és színekbe burkoltam a tortát. Terveztem én fehér hullámokat, kis kövecskéket, sok apróságot, de idő hiányában ezek lemaradtak. Viszont lettek kiskacsák (szándékosan a  vidámabbik féle), halacska, buzogány, levelek, stég, valamint nagyfenekű csajszi is pálcikapárjával. És ekkor már negyed nyolc volt, azaz negyed órám maradt Titi érkezéséig, ezért már nem pepecseltem tovább, inkább hűtőbe tettem, hogy kibírja hazáig a meleget. 



   Egyetlen "csalás" van benne, a nád szárai zöldre festett fogpiszkálók, apró barna marcipán fejekkel, hisz a levelek közül is minden második eltörött, mielőtt még a helyére kerültek volna, nagyon vaskosnak kellett volna lenniük, amit nem akartam. Ennyi belefér. :)
 
  

Megjegyzések

  1. Nagyon ötletes megoldású, remek kivitelezésű torta!

    VálaszTörlés
  2. Szia Dina! Nagyon ügyes vagy! Nem is gondoltam, hogy amiket eddig is feltettél a FB-ra azokat is te készítetted. Megemelem a kalapom előtted! Már csak azért is, mert ebben a melegben bekapcsolni a sütőt...hmmm, nekem egyenlőre még nincs lelki erőm hozzá...pedig már csinálnék egy fini máglyarakást. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Icus! :)) De igen, totál fanatikus tortamániában "szenvedek"! :D Aranyos vagy, köszi, és jó olvasgatást, bogarászást kívánok! Ja, és a máglyarakást ki ne hagyd! Sőt, hova is kell mennem? :DD

      Törlés
  3. Hát ez valami haláli jó lett! Nagyon tetszenek a részletek ;)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon klasszul összehoztad ezt a tortát ebben a dög melegben,a nagypopójú csajszi a halszálka testű pasival nagyon tetszik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése