Abszurdi futball

Egyre több fronton tudnak az emberek acsarkodva egymás torkának ugrani. Sorolható szintű a dolog, nem kell lexikonokat bújni, hogy találjunk rengeteget. 

Itt van rögtön a legfrissebb örmény-azeri véleménykülönbség, amibe sikeresen mi is belekeveredtünk, aztán határokon belül a magyar-nem magyar páros, a kormánypárti-ellenzéki-politikaellenes trió, sporton belül a már gyerekkor óta táplált Újpest-Fradi viszály, illetve akad némi vallási, világnézeti vita is jó számmal.

Gyerekek, nekem ez már baromi unalmas, mi lenne, ha lerendeznénk ezt egyszer és mindenkorra? Hm?

Kirobbanhatna egyszerre minden fronton az ellenségeskedés, utat engedve keretek között az ilyen jellegű törekvéseknek.

Ezt az egész meccset le lehetne játszani egyszerre, azaz rendezhetnénk egy Abszurdi futballt, továbbgondolva John Caldwell zseniális ötletét. ;)

Minden csapat különböző színű mezt kapna. A magyarok pirosat, a Fradisták és Újpestiek a megszokottat, a antimagyarok mondjuk szürkét, azeriek mondjuk türkizt, stb., stb. Az összes csapat egyszerre, egy pályán mozogva küzdene. Persze a helyszín meghatározása és nagysága újabb viták forrása lehet, erre még ötleteket várok.

Lenne két kapu, amik felváltva válnának nyitottá (kapus nincs), meg egy labda, amit be kéne juttatni a kapuba.

Egyetlen szabály lenne, mégpedig az, hogy csak azt lehet megölni, akinél a labda van! Ál-labdák használata azonnali halálbüntetést von maga után! A többi egyéb technológiai, taktikai összeesküvősdi szabadon választott.

A nyertes az a csapat, aki több gólt szerez, a meccs időtartama egy nap.

Ja, többszörös regisztráció is lehetséges, tehát aki több csapathoz is vonzódik (max. kettőhöz), az felemás mezt kaphat, azaz ha netán az egyik általa viselt mezhez kapcsolódó csapat nyer, közéjük állhat, ha mer.

Így aztán, ha időről időre megrendeznénk ezt a bulit, akkor az ilyen csatározásokból kimaradni szándékozóknak lenne egy nyugis napja, ugyanis közvetíteni, hírt adni róla tilos lenne, akit érdekel, menjen be! :P Na? :D

(kép: John Caldwell és Jeffrey Stone: A Káosz Éje című könyv borítója)

Mielőtt bárki véresen komolyan venné, ez csak egy agyament gondolatsorozat, bármilyen politikai hátteret, főleg egyetlen komoly betűt sejteni mögötte balgaság, ez az iromány a "kínomban röhögök" kategóriájú életérzés szüleménye.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése