Játék!

JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK!

Páran már próbáltak kíváncsiskodni, hogy hogyan készül nálam házilag a bevonásra szánt marcipán. Őszinte leszek, ezt most sem fogom közkinccsé tenni, hosszú idő volt, mire minden olyan lett, ahogyan azt én szeretném, ahogy szeretem. Nem kell "hűde" dolgokra gondolni, csupán apró trükkök teszik olyanná, teszik bevonásra alkalmassá a masszát.

Viszont. Mivel blogszülinapom volt, és mert a barátaim megszavazták, most gondoltam, küldenék egy adaggal (1 kilónyit) a játék nyertesének, hátha akad valaki, aki szívesen megkóstolná, kipróbálná, aki eddig drágálotta megvenni, vagy macerásnak ítélte elkészíteni, netán azt hiszi, hogy ő nem szereti. Sokan hiszik ezt, és mondják is, hogy ők biza utálják a marcipánt. Néhányukat megleptem egy kis golyónyi adaggal, amikor aztán rájöttek, hogy hú, hát ezt nagyon is, ők nem is gondolták, hogy ez ilyen, mert eddig csak boltit, azaz iparit kóstoltak, neadjisten a tortabevonásra használt fondant-ot hitték annak, ami lássuk be, ég és föld (legyen az bármilyen aromával megtoldva, az akkor is csak cukormassza, mandulaízesítővel).

De hogy ne csak egy szimpla tömb legyen az ajándék, meglepetésként besegítenék kicsit az egyre népszerűbb Halloween napi sütirepertoárba, azaz készítenék a nyertesnek kétféle "borzalmas" kekszet, terveim szerint egy-egy adag sütőtökös-csokis, és aszalt szilvás-fahéjas ízűt, persze az alkalomhoz illő alakban és ruhában.

A kép csak illusztráció, forrás ITT.


Na? :) Mit szólnátok hozzá?

Hogy ne legyen sima "hagyok egy üzit, bár még sosem jártam itt, aztán sorsolsz" jellegű a dolog, azért bonyolítanám is kicsit. :D

Feltennék öt kérdést, amire itt, a blogon találsz választ, illetve, ha ismerős vagy nálam, akkor tudni fogod kapásból. :)
A helyes választ beküldők között fogom kisorsolni a nyertest. Akik nem jártasak még a világomban, azok is könnyedén megtalálhatják a helyes utat, netalántán még maradnak is velem egy picit, őket szívesen látom legközelebb is. :) A rendszeres olvasóvá válás nem feltétel, szíved joga eldönteni, akarod-e. :)

A kérdések tehát:

1., Melyik az a recept itt a blogon, amelyik bár ehető anyagokból van, úgy is néz ki, mégsem kóstolnád meg sosem (a végeredmény nem ehető)?

2., Melyik a kedvenc meséje Bendinek? (ezen a nyáron legfőképp)

3., Hogy kerül gomba a zserbó recepthez?

4., Mi lett a sorsa az első tortának?

5., Milyen ízű Tom?

Ezek tehát a feladványok, melyek tényleg nem nehezek, kíváncsian várom a válaszokat, mégpedig itt, hozzászólásokban, amelyeket nem tennék közzé, csak a játék végén, így nem lehet majd lesni sem.

A válaszokat mostantól számítva október 20-án délután 18 óráig várom, utána sorsolás a helyes megfejtést beküldők közt!

Kellemes kutakodást, jó játékot kívánok! :)


Megjegyzések

  1. Vámos Anett9/28/2012

    1. Harcsa
    2. Phineas és Ferb
    3. Mivel nagyapám nagy gombász volt régebben, hát habcsók gombákkal díszítettem a tortáját.
    4. A habtejszín amit vettem, az istenért sem akarta azt, amit én. Nem volt robotgépem, kézzel ügyködtem, egészen addig, míg vajjá nem köpültem. :D Mivel nagyon frissre akartam a mutatványt, a szülinapi parti napján álltam neki, és már csak 2 óra volt a kezdésig, majdnem bőgtem. Párom aztán megelégelte, és hozott a sarki boltból 3 flakon habot, azzal kevertem el a joghurtot, de folyt mindenütt, sehogy nem akart összeállni. Aztán már meguntam, dühömben köré kapcsoltam a tortaforma peremét, és bezuhintottam a fagyasztóba, jó lesz parfétortának felkiáltással.
    5. Banán a töltelékes és csokis

    VálaszTörlés
  2. Névtelen9/28/2012

    1. Harcsa

    2. Phineas és Ferb

    3. Mivel nagyapám nagy gombász volt régebben, hát habcsók gombákkal díszítettem a tortáját,

    4.A habtejszín amit vettem, az istenért sem akarta azt, amit én. Nem volt robotgépem, kézzel ügyködtem, egészen addig, míg vajjá nem köpültem. :D Mivel nagyon frissre akartam a mutatványt, a szülinapi parti napján álltam neki, és már csak 2 óra volt a kezdésig, majdnem bőgtem. Párom aztán megelégelte, és hozott a sarki boltból 3 flakon habot, azzal kevertem el a joghurtot, de folyt mindenütt, sehogy nem akart összeállni. Aztán már meguntam, dühömben köré kapcsoltam a tortaforma peremét, és bezuhintottam a fagyasztóba, jó lesz parfétortának felkiáltással.

    5.Banán töltelékes és csokis

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anett! A harcsa bizony nagyon is ehető volt, sőt, el is fogyott, így az első kérdésre nem tudom elfogadni a választ annak ellenére, hogy ilyen precízen felkutattad, és idemásoltad a többi helyes megfejtést! Köszönöm, hogy itt voltál velem!! Hatalmas puszi és ölelés! :)

      Törlés
  3. En utálom a marcipánt, tehát igazán felcsigáztál ezzel a felajánlással:) a válaszok:
    1.semmi, en bármit megkostólnék:)
    2. Phineas és ferb
    3. Hat o gondolom miután kivetted a fagyóból és lecsatoldat róla karikát megettétek:)
    4. Nagypapa gombász es neki keszült habcsókból
    5.banános csokis

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi! Igazán örülök, hogy ilyen bevállalós vagy, de sajnos beletörne a fogad az első kérdés megfejtésébe, az bizony a só-liszt-víz gyurmából készült mézeskalács lett volna! :) Köszönöm szépen, hogy időt szántál a bogarászásra, a többi megfejtésed tökéletes! Puszi! :)

      Törlés
    2. Hihi:) na akkor azt valóban nem biztos hogy bevállalnám:):)

      Törlés
  4. Szia!
    Nagyon tetszik a nyeremény, és mivel én is édesszájú vagyok és tortázom is, jelentkeznék rá! :-)

    1., hamis mézeskalács. só-liszt-víz gyurmából
    2., Phineas és Ferb
    3., habcsók gombákkal lett a zserbó torta díszítve
    4., parfétorta lett belőle :-) (no igen a jó háziasszony mindig feltalálja magát! :-D )
    5., banános

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sütis néne! Köszöntelek nálam, és egyben gratulálok az elsőként beérkezett helyes megfejtéshez!! Benne vagy a kalapban!! :))

      Törlés
  5. Szia! Jöttem hát játszani! Az én megfejtéseim:

    1. Só-liszt gyurmából készült mézeskalácskák
    2. Phinneas és Ferb
    3. Habcsók-gomba a díszítés az exgombász nagypapának :)
    4. Családi vállalkozáson belül, mindenki hozzátett valamit, a végeredmény egy parfétorta
    5. csokis-banános

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen!! Habos, ezt el is vártam Tőled! :)) Imádlak! :))

      Törlés
  6. Pixie levélben keresett meg, engedjétek meg, hogy idemásoljam a megfejtését:

    jepatojta van

    okt. 11. (10 napja)

    Kedves Dina Úrhölgy! :)

    Íme a megfejtések, melyekkel pályázom a házi marcipánra. :)

    1. Hamis mézeskalács só-liszt gyurmából
    2. Phineas és Ferb
    3. Habcsók gombák nagyapókád zserbó-tortájára
    4. Ha a kislányod első szülinapi tortájára céloztál, akkor az történt, hogy nem akart összeállni, így csatos formában hagytad és parfétortát varázsoltál belőle a fagyasztó segítségével :)
    5. Tom banános-csokis ízű volt.

    Remélem jó, de ha nem, úgyis megmondod. :P

    puszedli

    Pixie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Pixie, a megfejtésed tökéletes! Köszönöm! :) Puszedli! :))

      Törlés

Megjegyzés küldése