Amerikai palacsinta



Egyre többször sütjük ezt a hagyományos helyett. Mert ez kényelmesebb, gyorsabb, és mert jobban "bejön", jobban variálható. Lehet bele tenni bármilyen gyümölcsöt, reszelt almát (fahéjjal), banánt, szedret, áfonyát, málnát, vagy kevertünk már bele túrót, citromhéjjal. De simán, még forrón, vajjal a tetején, és mézzel lecsorgatva is mennyei. (Juharszirup híján nekem ilyen snassz, méhek által összenyálazott akácnektár jutott. :D )

Végy elő egy nagy tálat, ha még te is akarsz enni belőle. (azaz óriás adag!)

40 dkg liszt
1/2 teáskanál só
4 evőkanál cukor
(nálam a fahéj alap, 2 teáskanál jut bele, elhagyható)
1 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor

4 evőkanál olvasztott vaj, vagy olaj
4 tojás szétválasztva, fehérje habbá verve
4 dl tej (kb.)

A száraz anyagokat összekeverjük, külön a folyadékokat is, majd elvegyítjük, és a habbal lazítjuk. Máris süthetjük, nagy serpenyőt vékonyan leolajozok, és egyszerre 4 db féltenyérnyi pacsi sül.

Család fele fahéjas porcukorral eszi, aztán előkerül ilyenkor lekvár, kakaó, méz is. (Karamellöntet! Most ugrott be, mire is lenne jó még a házi tejkaramell! :))
Jó étvágyat! :)


Megjegyzések

  1. Az ízesítéseket az első bekezdésben felsorolt sorrendben kérném hozzá ;) Nagyon nyami!!

    VálaszTörlés
  2. Még soha nem csináltam amerikai palacsintát de sok jót hallottam róla. :) Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  3. Gondolkodtam valamelyik nap, hogy jó lenne sütni, mert rég nem volt! A fahéj nekem is kedvenc, de bármivel jöhet:-)
    Nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  4. Guszták, nyelek nagyokat! :) Tervbe van véve már egy ideje, a képeket elnézve hamarosan sor is kerül rá! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése