Banántorta / Banana cake

Édes kis semmiség, csak úgy, hétköznapra. Mert szeretjük az újat.



Drötker hozott ki egy új, banán ízű pudingport. Ha emlékeztek még, gyerekkorunkban voltak tejben oldható italgranulátumok, kakaó, eper, banán ízben. Nekem a banános volt a favorit. :) Ez a pudingpor teljesen ugyanolyan ízű. Meglepő módon valódi banánpor is van benne, azaz nem tömör aroma, bár jelen pillanatban ez sem érdekelne! :D



Kis tortát rittyentettünk belőle, és mit ne mondjak, mennyei lett, etette magát, miközben sokkal frissebb ízhatást hozott, mint a sima vanília. Valahogy hűvösebb ízű.

Ami kellett hozzá:

18 cm átmérőjű piskótalap 4 tojásból
2 banán
1 csomag banánízű pudingpor
12 dkg cukor
3 dl tej
15 dkg vaj
sós mogyoró (egy maréknyi, kb. 8-10 dkg)
limonádé a lapokra (1 dl víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál cukor, mintegy nyers szirup)

A pudingot a cukorral, tejjel felfőztem, kevergetve langyosra hűtöttem, majd a kihabosított vajjal elkevertem. A piskótát 3 lapba vágtam, minden lapot megöntöztem kevés limonádéval, a krémre ferdén szelt banánkarikákat tettem sűrűn, és megszórtam kevés durvára tört (zacskóban nyújtófával hengergetve) sós mogyoróval. Sóssal. Kiemeli az ízeket. És ropogós. :) Tetejére oldalára is maradjon krém, majd még szórjuk meg mogyoróval.

Kissé behűtve isteni! :)




Megjegyzések

  1. Banyek, de guszta! Mondjuk a banánpor mint összetevő kicsit furi nekem, de kipróbálós a történet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tulajdonképpen nagyon egyszerű kikerülni, csak hát kényelmes világunkban mi sem egyszerűbb, mint felbontani egy zacskót? :D Szóval, ha kikerülnéd, akkor karikázz le két banánt, készíts belőle banán chips-et, daráld porrá, 2 evőkanál keményítővel és 1/2 kk citromsavval máris megvan a pudingporod. :))

      Törlés
    2. De tudod mit? Nem. Ez nem olyan! Már csak fílingre sem! :D Miért érzem azt, hogy kezd végzetesen kettészakadni a konyhatündérek tábora? Egyik fele kényeskedve kerül minden "ipari"-t, mert tuti halálra mérgezi magát egyetlen csepp margarinnal vagy színezékkel, másik fele meg...ööö...az első fél szerint lenézendő, mert nem pipiskedik ennyit. Tudom, tudom, én is próbálom kerülni a túl művi vackokat, de azért még élvezettel be tudok habzsolni egy adag pudingporból készült desszertet (horribile dictu) palackból nyomott tejszínhabbal! :D

      Törlés
  2. Dina, ez aztán abszolút beleillik a "sógoromat banános tortával szívatni"-projektembe...Ezer köszi a receptért, röpke egy hónapon belül "ellövésre" kerül!
    Egyébként én is vettem ilyen pudingport a múltkor, megláttam és már landolt is a kosárban, nem bántam meg! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejha! Micsoda ötlet! :D Na, kíváncsi leszek, mi lesz belőle! :))) Na ugye, hogy az újdonság mellett nem lehet elmenni?

      Törlés
  3. Hű meg ha, szuper guszta! :) És benne a sós mogyoró, tuti nagyon finom, eddig minden sós mogyis desszertem különlegesen finom lett, tényleg kihozza az ízeket! :)

    VálaszTörlés
  4. Dina, mennyi idő kell neki, hogy "összeérjen"? Mondjuk ha vasárnap este megyek vendégségbe elég reggel megcsinálni, vagy inkább szombaton? Ez a sósmogyoró benne/rajta nagyon megfogott.. bár az emberem nézett egy nagyot.. szóval úgy gondolom bizonyíték kell neki ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ööö...konkrétan fogalmam sincs, mert mi talán egy órát sem hagytunk neki! :D De igen, ha reggel összeállítod, estére már tuti, hogy minden íz szoros barátságot köt! :)) Majd mondd el, hogy kedves embered mit reagált! :))

      Törlés
  5. Nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  6. Ajaj, ezt most nem kellett volna megnézem ....én csípázom a pudingporokat, d ezt a banánosat még nem láttam.

    Nyammmmi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez lehet fura lesz, de Te vagy az 1000. hozzászóló a blog életében! Micsoda szerencsés nap! :) Úgy érzem létre kéne hoznom egy blog-panoptikumot, hol a mérföldkövek szerepelhetnének. Hú, köszi az ötletet! :D Ja, és tényleg fincsi, ne hagyd ki! :)

      Törlés
  7. No most mit nyertem? akkor most bekerülök a halhatatlanok klubjába Dina világában?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem most kerültél bele, már ott csücsülsz egy ideje, csak nem volt nyilvános ez a terem. ;) De idő, idő, idő kéne megteremteni a valóságban (virtuálisan) az ötleteket. Egyelőre érd be egy meleg ölelés és két nagy puszi ígéretével kérlek! :))

      Törlés
  8. Ez jól hangzik! És a banán sós mogyoróval való keresztezése kifejezetten izgató.
    Köszi! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése