Kedves kollégám keresett meg egy új kéréssel. Ő gluténérzékeny, a nagyfiú pedig cukorbeteg, így duplán is kihívás volt ez a torta.
Marcipánt nem tudok édesítőből készíteni, ezt előre meg is beszéltük, hogy az leszedhető.
A már jól bevált cappuccino tortát alakítottam át úgy, hogy jó legyen. Nagyon-nagyon nehéz feladat volt, és őszintén remélem, hogy a végeredmény elnyeri az ünnepelt, és a család tetszését is.
A sütéshez a már többször használt, Mantler által gyártott glutén és laktózmentes lisztet használtam, épp csak némileg lehet ízben különbséget érezni, cseppet sem kukoricaízű, vagy darabkás, mint a bolti rizslisztből kevert mix. A tojáshabhoz viszont tettem 2 evőkanál cukrot (kb. 4 dkg), mert édesítővel az istenért sem akart felverődni rendesen. A tejszínkrém remekül sikerült, a kávézselé viszont az édesítővel is eléggé keserű lett, így abba is került még 1 dkg cukor. Így mindösszesen 24 dkg liszt (főleg kukoricakeményítő plusz szójaliszt és rizsliszt) és 5 dkg cukor került a tortába. Ezt el is mondtam, és ennek alapján számolnak majd a nagyfiúnak.
A szám elárulja, hányadik szülinap, a kinézet pedig azt, hogy a rend bátor őre szeretne lenni, ami nem rossz kis cél! Hajrá, hajrá! :)) Boldog Szülinapot!
Mostanság festéket is csak csínján használok, így fehérrel burkoltam, fehér a csillag is, amit kézzel festettem, egyedül a sárga részek színezettek.
A nehézségek ellenére is szuper lett! Bátor vagy, h bevállaltad ;)
VálaszTörlésHú, abban a pillanatban majdnem feladtam! De köszi, hogy nem kellett! :)) :*
TörlésRemekül megoldottad a feladatot! Hát nem egyszerű az ilyen tortákat megkomponálni.
VálaszTörlésKöszi Marisz! :) Még izgulok, mert még nem kaptam visszajelzést, tényleg remélem, hogy mindenkinek megfelelt! :)
TörlésNem lehetett egyszerű minden kérést teljesíteni, de nagyon ügyesem megcsináltad! :)
VálaszTörlés