Budapest térkép torta / Budapest Map Cake
Érdekes kérést kaptam, és először lazán mondtam igent, később pedig a hajam hullott csomókban, hogy megoldjam időre, és úgy, ahogy annak lennie kellett.

Tiramisu az alap, ami lássuk be, igen krémes deréktájon, így nagyon féltem, hogy gondok lesznek, de hála a jó égnek, ez felesleges aggodalom volt. Most úgy variáltam meg a receptet, hogy a lapot csak kétfelé vágtam, középre kávéba áztatott piskótakorongok kerültek.

A faragás az nem volt semmi! Eleve induljunk onnan, hogy kaptam egy képet Budapestről. Ó, hát nagy kaland, girbe-gurba vonalak, azt jól van. Na, ja, de amikor ki kellett volna számolnom, hogy akkor mekkora piskóta, milyen alakú, akkor már kezdődtek a bajok. Végül rájöttem, hogy ha negyvenöt fokos szögben elforgatom, akkor lehet egy téglalapból kifaragni úgy, hogy az azon túlnyúló részeket kirakom a leeső darabokból. Mindezt a már géphiánytól türelmetlen férfi oldotta meg, elhessintett innen, előbányászott egy, a célnak megfelelő képszerkesztőt (ami nem csonkítja meg a képet elforgatáskor), és bonyolult matematikai összegzések és számítások után arra  a következtetésre jutott, hogy pontosan abban a tepsiben kell sütnöm a lapot, amiben eredetileg akartam... Vicces, de akkor is hálás vagyok, hiszen felkarolta esendő női mivoltomat, és támogatott a nehéz időszakban. :D

Torta végre faragva, betöltve, burkolva, és akkor most jön a művészi szabadság: pár aprócska  milliméterrel csúsztattam odébb ez egyik területet picit erre, a másikat picit arra, hogy a kinyomtatott térképmásolat nagyjából stimmeljen. :)) Már csak festeni kellett, ehhez a népszerű, "minden kerület más színű" jellegű fotókból választottunk, ne legyen már sima fehér. 

Lényeg a lényeg, a lányzónak nagyon tetszett, így aztán én is elégedett vagyok! :) 

Hajrá Büdipest! :D (csupa-csupa szeretetből, ne tessék lázongani!)

Megjegyzések

 1. Szuper lett Dinám, de megengedsz egy kukac megjegyzést: a XI. ker 2x szerepel :) De ezt is csak onnan tudom, hogy ahol én elsőként a 9-et keresem mindenhol (jelenlegi létezésem helye) ott 11 van :) Mondjuk nem baj, így legalább elmondhatom, hogy Budán lakom :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Baaaaaszki! @-) pedig úgy igyekeztem! sebaj, itt is lesír, hogy nem vagyok teljesen képben, és ez gáz. pedig sablonról dolgoztam, de itt már kapkodtam kicsit. de legalább Budán laksz! :)

   Törlés
 2. Sose gondoltam volna, hogy eljön az a perc, amikor legszívesebben felfalnám Budapestet...pedig eljött!!! ;-DD

  VálaszTörlés
 3. Szép munka! Ötletes torta! :)

  VálaszTörlés
 4. Pompásan megoldottad! NAgyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 5. Ügyesen megoldottad a feladatot! :) Szép munka! (h)

  VálaszTörlés
 6. ez egy szuper ötletes tortácska lett ismét. És tényleg 2x van XI. ker. :d

  VálaszTörlés
 7. Már megint milyen ügyes voltál, nagyon kreatív! :) Szerintem nem is lehetne tőled olyat kérni, amit ne tudnál megvalósítani! :)

  VálaszTörlés
 8. Névtelen10/06/2013

  Gyönyörű lett, és nagyon nagyon finom volt, a férjemnek is nagyon ízlett!!! köszönjük még egyszer!!!!! Móni

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése