Szilvás brownie / Brownie with Plum


Szeretjük a csupacsokis, omlós süteményt, a brownie-t. Könnyű összeállítani, és azonnal csillapítja a csokiéhséget, de valami brutál módon. Viszont volt még szilvám, és tudom, hogy jó együtt a kettő, tehát kipróbáltam. Nem bántuk meg. :) Szilvarajongásom sajnos csak fiamat hatja meg, párom köszöni nem kér, biztos jóllakott, vagy mi, és igen, jól néz ki, de majd később (azaz sohanapján)  megkóstolja, jó? Lányom meg csak húzta a száját szótlanul, és hiába hivatkoztam a körtés pitére, amit sikerült megszerettetni vele, a válasz ennyi: az akkor volt. Nem gond, több marad! :P Bendegúzzal alaposan rájártunk, hamar elpusztítottuk. :)

Szilvás brownie

20 dkg vaj
25 dkg barna nádcukor
4 dkg holland kakaópor
10 dkg étcsoki
3 egész tojás
10 dkg liszt

fahéj
szilva

A vajat keverőtálban megolvasztjuk a csokival, elkeverjük benne a cukrot és kakaóport, a 3 tojást, ami nem hűtőhideg, hogy a vajat ne dermessze vissza, majd rászitáljuk a lisztet, a fahéjat, és rádobálunk 20 dekányi apróra felkockázott szilvát. Ha kihagyjuk belőle, sima alap brownie-t kapunk. Pár mozdulattal átkeverjük, nem gyötörjük nokedlitésztává, hadd maradjon omlós.

Vékonyan olajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk (22*32-es), majd előmelegített 180°C-os sütőbe toljuk, ahol csak addig sütjük, míg a tetején képződik egy vékony roppanós réteg, de belül még lágy. Ez kb. 20-25 perc. A tűpróba fals lehet, hiszen ragacsos, lágy a belseje. Ha jól dolgoztunk, az alja linzerszerűen omlik szét harapásra, belül lágy, nyelven olvadós, a tetején hajszálvékony roppanós réteg. Nyami! :)





Megjegyzések

  1. Hmm, ez nagyon finom lehet. Ki fogom próbálni én is szilvával :)

    VálaszTörlés
  2. Ide vele :) Nekem jöhet :)

    VálaszTörlés
  3. Telibe találtad a szívem és a gyomrom közepét...(lehet, hogy nekem a kettő egy helyen van valamilyen genetikai rendellenesség folyamán ?? :-DDD) !!! :-P

    VálaszTörlés
  4. Én szívesen segítettem volna az elfogyasztásban! Nekem nagyon tetszik, megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  5. Hm... szaftos, csokis, gyümölcsös - nem lehet nem szeretni! :)

    VálaszTörlés
  6. Csupacsokis finomság! Hmmm! Ez a sütike tuti, hogy oltaná az édesség utáni "szomjamat"! :)

    VálaszTörlés
  7. én tudnám szeretni, de az uram sajnos olyan mint a tiéd, hallani se akar a szilváról!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése