BMW és kutyatorta egyszerre


Egy ismerős házaspár nagyfia töltötte 27. évét. A kérés sima, rózsaszín belsejű puncstorta volt azzal, hogy valami kocsi is legyen rajta, vagy ilyesmi, a kedvenc márkája a BMW. És hogy ugyanakkor a család legfiatalabb kutyusa is ünnepel, egy éves, szóval neki is kéne valami apró, kutyák által  és emberek által is fogyasztható tortácska.

Hát, mivel szabad kezet kaptam, gondoltam nem egy figurát teszek a nagyobb torta tetejére, hanem maga a torta legyen BMW-s. Így lett front, mert az autóforma kissé uncsi már, meg nem is kedvelem, szerettem volna ezt kipróbálni. Hát, így utólag nézve lehetett volna jobban faragni, de a torta tölteléke ezt nemigen engedte. Alul-fölül vékony piskóta lap, középen a puncsos massza. Sebaj, szerintem felismerhető. :) 

A rendszámtáblába csempésztem a szokványos feliratot, BSZ azaz Boldog Szülinapot, és az életkor. :)





A kutyus torta elgondolkodtatott, sima csokit mondtak először, de tudom, hogy az kutyáknak tiltólistás, így inkább fahéjasat készítettem. Sima vaníliás főzött krém, fahéjjal bolondítva. Saját kutyán letesztelve, neki nagyon-nagyon ízlett, végig vigyázzban ült mellettem, amíg a tortát töltöttem. :D 

Középre került egy nagy egyes számgyertya. A csontocskák valódi kutyakekszek, alaposan átböngésztem a zacskót, az összetevőket, még interneten is rákerestem, és megnyugodva konstatáltam, hogy csakis emberi fogyasztásra alkalmas összetevőkből áll, sőt, ha mondhatom ezt, még "tisztább" is, mint az embereknek eladott kekszek...ez azért elgondolkodtató, nem? Na, mindegy, azért mindegyik alá tettem kis marcipán táblácskákat, hogy gond nélkül levehetőek legyenek a tortáról, amikor embereknek vágnak belőle.

Mindkettő morzsa nélkül elfogyott, mindenki elégedett volt, kutyák, emberek egyaránt. :)

Boldog Szülinapot! :D

Megjegyzések

  1. A kutyafáját, ezzel a tortácskával én is elégedett lennék........de azonnal most!!!

    VálaszTörlés
  2. Mindkettő nagyon ötletes és helyes lett, BSZ az ünnepelteknek! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó torták lettek! Szívesen lennék a kutya a helyében is :)

    VálaszTörlés
  4. huuu en most kutya szeretnek lenni ;)

    VálaszTörlés
  5. Jöhetek kutyának? :) Nagyon ötletes és nekem nagyon tetszik :))))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése