Minion piskóta tekercs / Minion swiss roll



Érdekes kérésem jött, a kollégáim tudják, mivel tartsák életben a jókedvet. :))

Minionos piskótarolád kell! Hangzott a kérés, ugye meg tudod csinálni? És már dugták is az arcomba a mobilt, rajta egy kép, ez: Klikk ide. 

És milyen ízű legyen? - kérdeztem én. Mire: -Hát citromosat, hiszen sárga...vagy nem? - jött az egyértelmű válasz. Hát jó. :)

Ki is találtam, hogy akkor megkóstoltatom velük a lemon curd-öt, de nem csak "szűzen", hanem főzött túrókrémmel rétegezve. Szerintem mennyei. :) 

Először is lemérem a gáztepsi hosszabbik szélét. Ekkora papírra rajzolok egymás mellé kis 5 cm-es  minionokat, csak körvonalakat, aztán azokat erősen áthúzom feketével. Ezt a gáztepsi vízszintes felezővonala alá teszem a tepsibe, azaz, ha vízszintesen megfelezném a tepsit, akkor a rajzolt papírcsík felső széle érinti azt, lefelé nem éri el a tepsi alsó szélét a papírka. Kicsi vajcsíkokat húzok rá, mert most befedem egy teljes tepsi nagyságú sütőpapírral. Így összetapadnak, a rajz átlátszik. Majd kevergélek egy sort:

A piskótához

4 tojás sárgája
6 dkg kristálycukor
1,2 dl víz
0,75 dl olaj
15 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna

másik tálba pedig

6 tojás fehérje
6 dkg kristálycukor

valamint 2 kis tál, ételfestékek (fekete, kék, sárga)

Először a habot verem fel. Mikor már masszív, leállítom a habverőt, és átmegyek a másik tálba vele, ahol a 4 sárgája és a cukor vár. Fehéredésig keverem, felöntöm vízzel és olajjal, jön bele a lazító (sütőpor) és a liszt, pár keveréssel homogenizálom (figyeled milyen szavak? wá!), aztán hablapáttal kíméletesen összeforgatom.

Egy evőkanálnyi mennyiséget feketére színezek, azt zacsiba töltöm, aminek vékonyan levágtam a sarkát. Ezzel a rögtönzött habzsákkal megrajzolom az összes kontúrt, ami átlátszik. A 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem 1 percre. Miközben a következő lapátnyi masszát kevertem kékre, hangosan számoltam, és 55-nél kivettem a tepsit. A massza megszikkadt annyira, hogy ne kenődjön el. Most kitöltöttem kék piskótával a kabátkákat, és pici piskóta cseppekkel a szemeket. Ezt is betettem egy percre a sütőbe.

Ezután az egész visszamaradt piskótatésztát sárgára színeztem, és szintén habzsákból, de nagylyukúval kitöltöttem az egész tepsit. Azért nem kenem, mert elhúzná a mintát, ami még nyers, csak épp szikkadt kicsit.

Most aztán mehet be teljesen, a maradék 18 percre. 15-nél és 17-nél is ránéztem, nem szabad túlsülnie semmiképpen! Még józan ésszel sütnénk tovább, mert ha hozzáérünk, ugyan egyben van, de ragad, és szörcsög, de mi most kreatívkodunk, szóval kivesszük a sütőből, és nem nyúlunk hozzá.

Nem vesszük le a papírt, nem húzzuk ki a tepsiből, nem tekerjük fel, békén hagyjuk. De. De igen. Akkor is.

Mikor már kézmelegre hűlt, rátöltjük a hűtött krémet, habzsákból felváltva túrókrém és lemon curd, majd a sütőpapírral segítve feltekerjük. Közben húzgáljuk le a papírt fokozatosan. De nem teljesen! Mikor a piskóta körbeért, visszahajtjuk rá, aláhajtjuk, így együtt megy a hűtőbe tálcán. Amikor összedermedt, akkor vesszük le róla végleg a papírt. És tesszük csini aranytálcára. És fotózunk. Sokat. :)


És bezsebeljük a dícséreteket, és boldogok vagyunk, és lájkoljuk a tulajdonos büszkén feltöltött képét az arckönyvön, és mosolygunk, és egyre szélesebben, ahogy látjuk a tetszikek számát a fotónál. :)))


Puszillak édeske! :))




Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

 https://www.facebook.com/pages/Dina-vil%C3%A1ga-tort%C3%A1k-s%C3%BCtik/198016146952133?ref=hl














Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

https://www.facebook.com/groups/177604679101465/

Megjegyzések

  1. Hát ki tudná megcsinálni ha nem Te???!!! Mondtam már, hogy zseniális vagy? :*)

    VálaszTörlés
  2. Wá, már megint zseniális voltál! :) És azért a töltelék sem semmi, nagyon fincsi lehetett! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagy vagy Dina! Szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt nevezem kreativitásnak! =p~ Nekem is kell ilyeeeen :)

    VálaszTörlés
  5. Ez igen, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon nagyon nagyon jóóóó :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt aztán nagyon ügyesen megoldottad! Jól néz ki és biztos finom is :)

    VálaszTörlés
  8. Ez annnnnyira jooooo!!!!

    VálaszTörlés
  9. Húgom születésnapjára ezt fogom megcsinálni! :) Nagyon szereti a Gru-t. Köszönöm az ötletet! :D

    VálaszTörlés
  10. Névtelen7/26/2015

    Tök jól néz ki Bravisszimó (h)

    VálaszTörlés
  11. Névtelen7/22/2016

    WÁÓÓ EZ FENOMENÁLIS! NAGYON NAGYON ÜGYES VAGY!(h)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése