Törpesüni torta



Barátnőm kisfiának szülinapjára készültünk meglepetéssel. A legkedvesebb kisállata a fehérhasú törpesüni, így nem is volt kérdés a téma. :) A kérdés egyedül az volt, hogy én azt ugyan hogyan csinálom meg? :D

Szerették volna, ha az ennél a fajtánál elterjedt fotókon látható,  tipikus hanyattgömbölödő sünit mutatom meg, a nagy lapát füleivel, szóval a rendesen álló, hátukon meredő tüskés egész torták kiestek az inspiráció pixiséből. Az is megoldhatatlannak tűnt, hogy maga a süni legyen így a torta, ezt a formát nem mertem bevállalni puha piskóta és sok főzött krém együtteséből. Így alakult, hogy apró rétet szimbolizáltam a tortából, a süni pedig puncsgolyó masszából készült. Harmadszorra sikerült is...nagyjából.

Először túl lágy volt a massza, a süni elterült, elformátlanodott. Másodjára a marcipán makacsolta meg magát, sokkal szörmésebbre képzeltem ugyanis, de augusztus lévén (a legpocsékabb marcipánozós időszak, meleg, párás levegő, törik, szikkad, szőrmét ne akarjál) félúton feladtam, így jött a harmadik verzió. A pocak maradt sima, karcolt, enyhén festett, a háton betámadott a kisolló. Lehetne sokkal-sokkal kidolgozottabb, most már látom, hol hibáztam, de nekem kedves darab.
Főleg, hogy barátnőm lelkesen mesélte, hogy  fia senkinek nem engedte, hogy hozzányúljon, a másnapi utazáskor óvatosan becsomagolva a kezében vitte, mert ez az ő sünije. :))

Az alma volt még szívem csücske, már réges-régen ki akartam próbálni a cukrászsulik elmaradhatatlan marcipángyümölcsét, jelentem, sikerült! :)


Boldog Szülinapot Dini! :)

Jaj, megvan, mit felejtettem el eddig leírni! :) Hogy inspirációt Zalai Klári zseniális sünitortájából merítettem, amivel még aranyérmet is nyert egy versenyen. Köszi Klári! :)

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

 https://www.facebook.com/pages/Dina-vil%C3%A1ga-tort%C3%A1k-s%C3%BCtik/198016146952133?ref=hl













Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

 https://www.facebook.com/groups/177604679101465/

Megjegyzések

  1. Hát ez annyira édes lett :) Ügyes vagy Dina :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cukira sikeredett :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem az ég világon semmi baj nincs ezzel az édes sünivel, sőt, nagyon-nagyon aranyos lett! :) Én sem adtam volna ki a kezemből! :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen édes a süni, nagyon tetszik! :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése