Autós torta


Kolléganőm élete értelme, a 4 éves kis prücsök jeles naphoz ért, ezért jeles tortát kapott, tele volt autójelekkel! :D Mert nagy kedvencei a négykerekű masinériák, jártában-keltében hangosan sorolja méretre, árra,  népszerűségre való tekintet nélkül (ő még nyilván nem ezek szerint értékel dolgokat, észreveszi tehát mindegyik szépségét a maga nemében) így valahogy: Úúú, nézd, anya, egy opel! Ott meg egy merci! És nézd, ott megy egy trabant! Úúú! 

Arról volt tehát szó, hogy minél több logó legyen a tortán, hiszen szinte kivétel nélkül mindegyiket ismeri. Sokat tanakodtunk, hogy mégis mennyi, és milyen, végül Bazsi döntött tudtán kívül, ugyanis anyukája megkérte, hogy csak úgy fejből kezdje el felsorolni a kedvenc autóit. A kapásból felsoroltak közül felírtuk az első nyolcat, ezek kerültek fel a tortára. :)

A négyzet alakú piskóta sarkait levágtam, és összeforgatva a levágott részekből lett a pici emelvény. Így minden oldalra kerülhetett egy-egy jel. Talán 3 cm-esek voltak, vékony tűecsettel festegettem őket, és kimondottan élveztem, olyan jó kis szöszmötölős meló, de megéri nagyon. :)


A mercié véletlen kimaradt a fotózásból, de az első fotón talán látszik az is.

Az egész torta főzött csokikrémmel lett betöltve, marcipánnal burkolva, és a pici díszek is marcipánból készültek.

Nagyon Sok Boldog Szülinapot még Bazsi! :)



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

 https://www.facebook.com/pages/Dina-vil%C3%A1ga-tort%C3%A1k-s%C3%BCtik/198016146952133?ref=hl













Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

 https://www.facebook.com/groups/177604679101465/

Megjegyzések

  1. :))) Képzeld, az én két kislányom ( 3 és 6 évesek) is tud egy csomó autójelet, az apjuk nyáron megfertőzte őket ezzel a zsúfolt strand-parkolókban! A múltkor a nagyobbikért a délutáni táncra barátnőm férje ment, Veronika ismerte ugyan de nem nagyon beszélgetett vele még soha. Gyanakodva nézegette Balázst, aki meg gondolta: "Jesszusom, hogy néz ez a lány, lehet hogy haza sem jön velem..." Mire Veronika megkérdezte: "Milyen autód van?? >:( " "Kék.." "De milyen márkájú?? >:( " "Ford" "Akkor jó!" És innentől kedves volt vele.... :-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mekkora sztori! :D Frankón jó fej kiscsajod van! :D (nem esett messze az alma ;))

      Törlés
    2. Nagyon vagesz a torta! Viszont - ha nem haragszol - a régebbi dizájn a blogon nekem jobban tetszett. Ezek a forgó képek nekem nehezen átláthatók :P

      Törlés
    3. Dehogy haragszom, Haboska! :) Kicsit szokni kell, és kevésbé otthonos, ez igaz, viszont ott van mindegyik bejegyzésem szépen sorban, mindegyik hátán a bejegyzés neve. Hamar megszokja az ember, amint elmúlt a szédülése. :D Próbaidőn van egy picit, még keresem a véglegest. Mindenképpen köszönöm a visszajelzést, számítani fog a mérlegelésnél, nagyon is! :)

      Törlés
    4. A torta nagyon szép lett ! Súgva jegyzem meg-Tejszínhabbal egyetértek, én se tudom megszokni ezt a fajta nagyon dinamikus stílust.
      Isten éltesse Bazsit :)

      Törlés
    5. Hm, meggondolandó erősen akkor. :))

      Törlés
  2. De jól néz ki! Látom sikerült örömet okoznod vele! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon klassz és látványos lett!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett ez a torta! Az ünnepelt is boldog amint látom :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése