Marcipános narancsos szaloncukor

Marcipán szaloncukor
Most már elmaradhatatlan kelléke a Karácsonynak a marcipános szaloncukor, mindig készül fahéjas-szilvás is, de kipróbálunk új ízeket is. Hogy a frissen készült kandírozott naranccsal kombináljam, arra Trollanyu inspirált, remekbe szabott csemegéjével. Persze csak a narancs és marcipán kombinálása volt az ötletadó, azaz egyszerűsítettem. Mit is mondhatnék, mennyei lett! :)

100 g finomra darált mandula
100 g porcukor
pár csepp forró víz
50 g nagyon apróra vágott kandírozott narancshéj

100 g étcsokoládé

A mandulát, porcukrot a forró víz segítségével formázható masszává gyúrjuk. Vigyázat, nem kell sok folyadék, az összeállást lényegileg a mandulából kiváló olaj hozza, csak rásegítünk picit. Nem kell megijedni, ha eleinte úgy is néz ki, hogy nem akar összeállni, csak gyúrjuk kitartóan, és erőfeszítésünk sikerrel jár. Ha makacsul száraz maradna, nedvesítsük be a kezünket, úgy folytassuk a műveletet. Ha összeállt, gyúrjuk bele a narancshéjat is. 

Kis nudlikat formázzunk, tegyük picit hűtőbe, hogy a felmelegedett massza kicsit visszahűljön. Addig gőz felett, vagy mikróban olvasszuk meg a csokoládét, két pici kockát kihagyva. Mikor már csak kicsi darabok vannak a masszában, ne melegítsük tovább, dobjuk bele a két kimaradt kockát, és kevergetve olvasszuk össze. A nudlikat egyesével mártsuk meg benne, villával nyúljunk alá, és finoman az edényke széléhez ütögetve rázzuk le a fölös csokit, a villa alját a tál szélén lehúzva segítsük a folyamatot. Egyesével sütőpapírra ültetve ismételjük meg minden nudlival. Konyhapulton 1 óra alatt szilárdra köt, utána dobozkában hűtőben tárolva sokáig eláll, szaloncukornak csomagolva fára is akasztható, igazából nem kíván hűtést. 

Jó csemegézést! :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Fantasztikus ízkombináció és nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés
  2. Hű Dina, ezek annnnnyira csábítóak! Le a kalappal a marcipántudásod előtt! Nem akarsz rendezni egy játékot ahol ezek megnyerhetők és csak én jelentkezhetek rá? ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése