Hableányok, hableányok mindenütt! / Mermaid cake

Csokoládé torta
Nem sok különbséggel egymás után készült két hableányos torta, de most úgy érzem, hogy a harmadik lenne olyan, ami már tetszene nekem is. Az egyiknél (az elsőnél) jobban tetszik az alap, buborékok, többféle izébigyó tengeri miszit-maszat. Itt is roppantul figyeltem ugyan a figurára, ám az a második verziónál sokkal jobban sikerült.

Fekete erdei ízvilágú torta
Itt viszont az alap kidolgozására nem maradt pont emiatt időm annyira, elmaradt csomó ötlet, mert egyszerűen nem fért már bele az időbeosztásba. 

A fotó nem adja vissza egyiknél sem, így hát leírom, hogy a homok mindkettőnél darált keksz nagyobb darabkákkal tarkítva, kevés őrölt kávé és némi kristálycukor a sötétebb szemcsékért és a csillogásért. Jól nézett ki. :) A csajszik halfarka kevés ecsettel felhordott ezüst lüszterrel vált csillogóvá.

Az egyik főzött csokikrémes, a másik pedig Fekete erdei ízű, és azért "ízű", mert nem tejszínhab a krém, hanem főzött sárgakrém, aminek a fele kakaóval keverve került a tortába. A meggybefőtt leve egy fél tasak vaníliapudinggal felfőzve lett zseléállagú, ez került a töltelékbe is a meggyszemekre (körkörösen a krémmel váltakozva), illetve megkentem vele a kakaós lapokat is.

Ki ne vágyna ebben a zord, se nem tél, se nem tavasz időben egy kis tengerparti lazulásra? :)

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

 1. Nekem mindegyik verzió tetszik! :)

  VálaszTörlés
 2. Én bírom őket, szívesen lennék hableány :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon csajos lett mindkettő :)

  VálaszTörlés
 4. Meseszép torta lett mindkettő! Bármelyiket elfogadnám! :)

  VálaszTörlés
 5. Mindkét hableányka aranyos, szép lakhelyet alakítottál nekik :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése