Uvima gyümölcskenyere


Gyümölcskenyér
A csörögefánkhoz sok-sok tojássárgája kell. Na de mi történjen a rengeteg fehérjével, ha mondjuk épp nincs kedvünk habcsókot sütni? Sherpánál találtam rá a megoldásra, gyümölcskenyér készült hát belőle. 

Ezzel a kenyérkével járulnék hozzá fromJuci első blogszülinapi virtuális partijához, ahol szerintem már megint alap a 4-5 kiló plusz, ha mindent végigkóstolunk! :D Boldog blogot Juci! :)

Jó sokáig kitartott, mert lányom ugyebár gyümölcsfóbiás, párom nem sütis (kivéve a linzerkarikát és az ötlapost), fiamnak meg nem jött be a citronát, amit lekaptam a bolt polcáról. Hogy őszinte legyek, nekem sem lesz a kedvencem, sem az íze, sem az állaga nem nyerte el a "legjobb" megjelölést. Legközelebb kihagyom.

Uvima gyümölcskenyere (Sherpától)

6 tojásfehérje
18 dkg porcukor
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (aszalt barack, kandírozott narancshéj, citronát, mazsola, plusz egy-egy marék kockázott marcipán és kockázott étcsokoládé)
1 kanál rum
1 narancs reszelt héja és 1/2 narancs leve
13 dkg liszt
12 dkg durvára darált dió

A fehérjéből nagyon kemény habot verünk a lassan adagolt porcukorral, ráhalmozzuk az összes többi hozzávalót, és óvatosan, de alaposan átforgatjuk. Zsírozott, lisztezett (Sherpa cukrot ír, azt nem mertem bevállalni) őzgerincformában 40-45 percig sütjük alacsony hőfokon (nálam 150°C volt). Mikor tenyerünkkel gyengéden benyomva már nem szörcsög, akkor kész. Rácsra fordítjuk formával együtt, negyed órás hűlés után késsel körbevágva kiborítjuk, teljesen kihűtjük.

10 dkg olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, díszítjük, szeleteljük. Nagyon finom! :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések