Házi Chokito from Juci

Rizses csoki
Mint a címből is kiderül egy apró szójátékkal, a recept fromJuci oldalán  található, az ő apukája ennek a süteménynek a nagymestere. :) Ezúton is köszi a receptet! :)

Tény, hogy szokásomhoz híven valamit elbaltáztam, hiszen nekem nem lett olyan szép egységes, mint Jucié. Vagy a puffasztott rizses csomag volt kisebb, vagy a tejporom volt kevesebb (megdézsmálták az este lopakodó nasimanók, ejnye), szóval a kinézete nem éri el az övét, de az íze fergeteges!

Ami kell:

100 ml víz
1 evőkanál por zselatin
250 g vaj (vagy margarin, én vajat használtam)
200 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
80 g kakaópor, holland, ha lehet 
200 g tejpor (teljes tejpor, tehát a zsírosabb)
1 csomag puffasztott rizs (én csak 80 grammos kiszerelésben kaptam)
kandírozott narancshéj, vagy mazsola

Kis lábasban feloldjuk a zselatint a vízben, és a vajjal valamint a vaníliás cukorral együtt olvadásig melegítjük. Jöhet bele a porcukor, a kakaó és a tejpor, amit alaposan kikeverünk, majd beletesszük a puffasztott rizst és a narancshéjat/mazsolát. Jó sűrű massza kell, hogy legyen, ha hígabb, úgy járunk, mint a képen, hogy kialakul egy réteg csak csoki, mert a rizs feljön a forma tetejére. 

Őzgerinc vagy királytorta formát kibélelünk folpack fóliával, belesimítjuk a masszát, majd dermedésig hűtőben tartjuk. Nálam egy éjszakát csücsült ott, addigra tuti teljesen megdermedt. Éles késsel szeleteljük, és nassolunk. :) Naaaagyon finoom! :D


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. És a kedvenc retro tálca is ott van a háttérben, szuper! Az éjjeli tejpor nassolókról meg eszembe jutott hány zacskó 10 filléres kicsi tejport nyomhattam magamban az általánosban...? ;-D Kipróbálós ez a reci, érzem hogy úgy fogjuk szeretni mint a sport szelet házi változatát, ha nem jobban.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jahaj, emlékszem rá! :D Istenem, minden spórolt fillérem arra ment! :D

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki! Imádtam régen a chokitót :)

    VálaszTörlés
  3. Finomságos! :) Biztos hogy ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése