Boszorkánytorta kristálygömb jóslattal


Kedves ismerősöm kért meg, hogy párjának szülinapjára találjunk ki valamilyen kristálygömbös tortát, boszorkányos elemekkel. Az egész torta mondanivalója az, hogy 40 fölött kezdődik az élet! :))

Volt szó rengeteg ötletről, de ha mindet rápakoltam volna, túl zsúfolt lett volna, bár volt, amit el is felejtettem (pl. a kis tűznyelvek a gömb alá), szóval minimalista lett ahhoz képest. :) Mondjuk gondoljuk rá a 40 szál pici gyertyát körben, és már minden okés, nem? :D

A képen nem jól kivehető, de a gömb márványos világoskék marcipánnal lett bevonva, majd utólag kézzel kék örvénykéket pingáltam rá, plusz ezüst lüszterrel csillogóbb is lett, ugyanúgy, ahogy a csillagok is. A napsütés, a direkt napfény nem tesz jót a fotózáskor. 



Az alsó torta neonzöld lett fekete kacskaringókkal körben, belül mákos kevert tészta, a tölteléke váltakozva főzött vaníliakrém és lemon curd.

A középső sima csokitorta, a legfelső gömbnek látszani akaró göröngy pedig a kimaradó csokikrémmel és kekszdarából gyúrt, picit továbbízesített puncsgolyó.

Ami baki volt, de végül jól sült el az az, hogy nem vettem észre, hogy a lüszter picit kiszóródott, simán porcukornak néztem, azon nyújtottam a gömb alá kerülő fekete kígyót. Nagyon ász lett, szóval a 40-es lila szám is így készült, ám ott már direkt szórtam alá leheletnyit. :))

Nagyon remélem, hogy tetszett az ünnepeltnek, és hogy ízlett is nekik! :)

Boldogságos Szülinapot!



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Nagyon hatásos lett, találó a 40. kerek szülcsinapra, szuper! :))

    VálaszTörlés
  2. Egy ilyen"kristálygömb" nekem is kellene, szeretnék jósolni! =))
    Jó lett a torta! Te mindenkor megtalálod a megfelelő megoldást.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes vidám torta! Tetszik! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése