Esküvői torta lila virágokkal


Esküvőre készültünk a családban. Titkon reméltem, hogy lesz közöm a tortához, de kalandosan jutottunk el odáig, hogy valóban én rakhattam össze a helyszínen. :))

Mivel nem hajnalig tartó lagzi volt, csak egy pár órás elegáns állófogadás, először nem is igen volt szó nagy tortáról. Aztán a család mégis úgy döntött, az bizony kell, és kész. Már csak azt kellett eldönteni, milyen legyen. :) A menyasszony küldött egy fotót, ami neki nagyon tetszett színben és fazonban is, ám olyan technikával volt burkolva, amit én nem ismerek, vagyis még sosem csináltam, és nem is most, a nagy pillanatban kellene próbálgatni, azt hiszem, nem mindig sülnek jól el az újdonságok, tapasztalat nélkül. Ezért maradtunk a sima, törtfehér bevonatnál.

Viszont az kikötés volt, hogy élő virágok legyenek rajta, lehetőleg a pink, a lila, a rózsaszín színek keveredésével, valamint marcipán bogyós gyümölcsök, eper, málna, szeder.

Kalandos volt a virág beszerzése is. Mivel február közepét írtuk (Valentin napján volt az esküvő, ami egyébként 10.000.000-szoros nap volt, azt hiszem), szóval tavaszi virágok kilőve, mint babarózsa és egyéb szépségek. Kalap le a virágboltos hölgy előtt, nem tárta szét a karját, és mondta azt, hogy hááát, rózsa, szegfű, orchidea, hanem előkapta a katalógust, és egyesével veséztük ki a különféle fajtákat, ez miért jó, ez miért nem, ez tetszik, de nem bírja, ez bírná, de színben nem jó. Végül 3 különböző fajtából hozott külön nekem pár szálat, plusz hozzátettünk egy többvirágos szál krizantémot, szép lilás rózsaszínt. Egyesével minden virágfejet preparált nekem a tortások által használt virágdróttal, így kerültek nedvesített zsepik közé kis dobozkába. Még be is sokalltam, így még az asztalkákra is kerültek virágfejek. :)


Olyan tortát kellett választani ízben, ami stabil, hiszen kocsikáztattuk 80 kilométert.  Külön-külön persze, nehogy összerogyjon nekem. Apa vezetett, anya fogta a legnagyobbat, lányzó a középsőt, kislegény a legkisebbet. Minden bukkanónál sziszegés, gyors vizsgálat. Jó volt. :D

Az alsó Dobos volt, azaz majdnem, hiszen hat lap, az oké, tojásos, főzött doboskrém oké, de karamelltető helyett marcipánt kapott.

A középső csokoládés tésztát és főzött gesztenyekrémet rejtett, a legfelső picike pedig sima vaníliás piskóta, mascarponés krém és lemon curd. (nyilván, hehe)

A gödöllői kastélyban zajlott az esemény, hihetetlen hangulatban, szóval szép volt, jó volt, a gyerekek is fantasztikusan érezték magukat, a fotós pedig lenyűgöző, végig mozgatta a csapatot, játszottunk, nevettünk, és közben kismillió fotó készült. 

Mivel a pár nem szeretné, ha feltölteném őket, nem zsúfolom ide, de egyet szeretnék mutatni, mert annyira jó. :)


Ők az én srácaim, ahogyan én ismerem őket a mindennapokban. :D

ui: Hatalmas öröm ért azáltal, hogy többször is dicséretet kaptam érte, mindenki boldogan falatozott, a menyasszony pedig áradozott ekképp szólva: Tudod, melyik volt a kedvencem? A citromos, meg a gesztenyés, meg a csokis! Hű, nagyon fincsi volt, köszönjük! Később még e-mailt is kaptam hasonló szavakkal, teljesen el is olvadtam. :) Ami viszont tényleg meglepő volt, az az, hogy hazafelé készülődve, mindenkitől elbúcsúzva épp kifelé tartottunk a kastélyból, ám a kapuban utolért minket az esküvőszervező, aki rákérdezett, hogy ezt tényleg én sütöttem? Igenlő válaszomra pedig így szólt: Én még életemben nem ettem ilyen finomat, pedig kóstoltam már párat, gratulálok! Ez volt az a pont, amikor már nem éreztem a lábam alatt a talajt, és végig boldogan vigyorogva ültem az autóban. Kell ennél több visszajelzés? :D

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Csudaszép lett! Nagy szerencséd volt a virágos hölggyel,hogy ilyen készséges és kreatív volt, gondolom lesz még közös projektetek ;) A gyerkőceid is tündérek! (o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, szerencsém volt, hogy ilyen volt, bár tény, hogy törzsvásárló vagyok, így kialakult már egy barátibb hangulat, valamint lehet az is hozzátett, hogy legalább háromszor voltam bent nyaggatni őket, hogy de nekem kell olyan, ami nem rózsa vagy szegfű :D De tündérdrága volt mindegyik csajszi, ez vitathatatlan. :)

      Törlés
  2. Ez eddig az abszolút kedvencem tőled! Először azt hittem a virágok is marcipánból vannak, le is esett az állam és már akartam mondani, hogy rendelek legalább virágot tőled ha már a tortát nem sikerül :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, Habos, én csak szeretnék ilyen virágokat kreálni marcipánból! :D de az még messze van, úgy érzem :)

      Törlés
  3. Igazi gyönyörűség! :) A gyerekek is nagyon helyesek! :)

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép tortát készítettél! :D A gyerekek meg nagyon aranyosak :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó kép a gyerkőcökről! ....a torta, meg mint mindig....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése