Jurta torta, ami doboskrémet kapott


Csillus párjának névnapjára készült ez a kis torta, ő íjász, és nagy kedvelője a honfoglaláskori hagyományoknak. Doboskrémmel készült, és marcipánburkolatot kapott.

Gondban voltam, mert bár átnéztem rengeteg fotót, a többségén fehér vászonnal készült jurták sorakoztak, ami nekem hihetetlen, hiszen biztos vagyok benne, hogy anno nem létezett mondjuk Vanish vagy szimpla hypo. :D Szóval lehet, hogy nekem kéne frissíteni a bennem élő képet, de mindenképpen drappos-barnás, natúr színekkel képzelek el egy akkori jurtát, főleg, hogy úgy emlékszem azt magyarázta kedvenc tanárom, hogy állatbőrökkel, nemezlapokkal (állati szőrből, főleg gyapjúból összemosott vastag szövetszerűséggel) fedték a felépítményt. Így tehát, lévén makacs ember vagyok, a nehezebb úton haladtam. Mennyivel egyszerűbb lett volna sima fehérrel bevonni! :D

Na, de díszíteni is kell valahogy. Kerültek rá kötelek a tetőre és az oldalára, azokra pár fonat, az ajtót takaró bőrdarab, és egy naptetkó a tetejére, amit már réges-régen a vállamra szeretnék valódi tetoválással. Na, nem pont ilyet, sokkal szebben kidolgozottabbat. Lényeg a spirál, és maga a Nap. Nem tudom, eltaláltam-e, de sejtem, hogy közel jártam. Annyi bizonyos, hogy minden büszke jurtatulajdonos megjelölte a saját kuckóját, hogy messziről lássék: fontos emberé. :)


Mivel, mint említettem íjász az ünnepelt, kellett volna íjat, nyilat varázsolnom valahová jelzésképpen. Hát, ez adta fel a legnagyobb leckét. Hogy nem jártam teljes sikerrel jelzi, hogy Csilla, mikor nézegette, rámutatott, és röhögve kérdezte: ehez mihi? :D Szóval ezen a téren van még mit tanulnom azt hiszem. De ha rámondom, hogy az, ami, akkor elhiszik nekem, ezért is szeretem őket! :D (pedig még tegez és benne kókusztollú nyílvesszők is voltak mellette, hát mit nem lehet felismerni rajta? :D)

Így utólag lehet, hogy mégis mutatósabb lett volna hófehéren, mondjuk sötétkék kiegészítőkkel, de a makacs fejem vitt előre, és ilyen lett. Én azért szeretem, na. :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Dina, ez eszméletlen jól néz ki! :-)

    VálaszTörlés
  2. Baromi jó lett...nagyon eltaláltad a kort és a formát.

    VálaszTörlés
  3. Mestermű!Remek lett:-) Nagyon, nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Minden felismerhető volt rajta,Teeeeeeee!!!! (h)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye mondtam, hogy elhised, ha mondom! :D (k)

      Törlés
  5. Tökéletes lett!!!!!! :-)

    VálaszTörlés
  6. Dina, ez a torta TE vagy! Őrült jó! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon hangulatos jurtát kreáltál! Ősmagyarként szívesen laknék egy ilyenben! :d

    VálaszTörlés
  8. Ó, köszönöm, annyira édesek vagytok! :) Hogy minden tortában benne vagyok, az elkerülhetetlen. Ahol szabad kezet adnak, ott jobban. Ez így van. :) Tény, hogy nagyon közel áll hozzám is a téma. :) Amit még rá szerettem volna csempészni, az a rovás, de azt már nem mertem, nem tudtam mennyire örülne neki vagy sem. :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem nagyon tetszik! Szerintem az íj is teljesen felismerhető! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon ügyesen elkészítetted :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése