Mogyoróvajas csokoládétorta. Ami agy torta. / Brain cake



Említettem már, hogy szeretem a különleges kéréseket? Még akkor is, ha megosztó lehet. Hiszen olyan "undi"! :D De hiszen a legnemesebb szervünk. (Nem, nem a másik az, ez az!) Jó, jó, megenni lehet, hogy nem kéne, vagyis dehogynem. Ki ne evett volna már rántott velőt? Hm? Szóval én igenis úgy gondolom, hogy itt a helye, hiszen szívem csücske. :) 

Lehetne szebb, vagy erezettebb, vagy anatómiailag pontosabb, de mentségemre legyen mondva, hogy 2 órám volt a dekorálásra, azaz próbáltam tényleg eltalálni a dolgot. Azt tudtam, hogy nem szabad teljesen szimmetrikusnak lennie, hisz a valódi sem az. Pont ez benne a nagyszerű (és nekem könnyebbség). Arra azonban érdemes figyelni, hogy kissé elnyújtott tojásdad alakú, és hogy két félteke van. 

Félgömb alakú piskótát sütöttem, és töltöttem be mogyoróvajjal kevert csokoládékrémmel, majd a maradék krémet darált keksszel keverve, ezzel a "puncsmasszával" alakítottam oválisra. Pár kanálnyi félretett krémmel bevontam, majd jöhetett a burkolás.

Fekete és piros ételfestékkel színezett szürkés rózsaszín marcipánkígyókat tekergettem rá úgy, hogy előzőleg megkarcoltam a felezővonalat. Hátul pedig a kisagy is helyet kapott, sokkal sűrűbb irdalással, ahogy kell.


A hajnali fotózás nem adja vissza kellően, de burkolás után halvány pirossal azt követően pedig halvány kékkel adtam neki élethűbb árnyalatot, ehhez nagy ecsetet és hígra kevert festéket használtam.

Végül, mert a lányzó így kívánta, késsel kivágtam egy kis részt, és zúzódást próbáltam imitálni. Ehhez porcukrot pici vízzel sűrű masszává kevertem piros ételfestékkel, amihez adtam egy cseppnyi sötétkéket, így lett valósabb vérszíne. Ezzel beecseteltem a mélyedést, és hagytam, hogy pár helyen megcsorogjon. Egész jó lett. :)


Amikor kész voltam, nem találtam jónak, hogy matt a felület, ezért mézzel áthúztam az egészet, hogy valahogy visszaadjam a nyálkás csillogást. Nekem tetszett a végeredmény, és ami még jobb, a leány is oda volt érte. :)

Boldog Agyas Szülinapot! :D



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Ezt jól kiagyalta a megrendelő, Te pedig jól kivitelezted ! :)
    Biológia órán is bemutatható, azzal a megjegyzéssel, hogy mindenkié ilyen, csak kinek több, kinek kevesebb tekervénye van! =))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, ahogy mondod, drága Marisz! :D

      Törlés
  2. Grrrrr, nem vagyok oda az ilyen tortákért, de ez nagyon jól sikerült. Beleharapni nem mernék, de nagyon élethű! :-)

    VálaszTörlés
  3. Bizarr, de le a kalappal előtted, nagyon élethű lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Fú, ez olyan undi lett, Dinám! Ez most bók :D (Nem tudom, láttad-e a Hercegnő és a Kobold c. mesét. Abban mondja a koboldfiú az anyjának: Ó, anya, te olyan undorító vagy :D)

    VálaszTörlés
  5. Imádom ezt a tortát :) Nekem is kell egy ilyen :)

    VálaszTörlés
  6. Haha, akkor sikerült! :D Nekem nagy kedvencem! :)

    VálaszTörlés
  7. Félelmetesen jó lett :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése