Raffaello ízű sün torta



Kedves barátnőm kérésére álltam neki sünit gyártani. Azt kérte, hogy cuki legyen, hát én mindent megtettem, azt hiszem. :D 

Raffaello az ízvilág, a már megszokott módon ostyalapokkal, tört, pirított mandulával, vajjal lazított tejporos, kókuszos főzött krémmel. Félgömböt készítettem, a fejét pedig puncsmasszából formáztam, mielőtt burkoltam volna. 

A hátára egyenként kidolgozott tüskéket terveztem volna, ám napokba telt volna egyesével fogpiszkálóra vagy virágdrótra tűzdelni, festegetni, és úgy a tortába szúrni a tüskéket, mellesleg sokat kellett volna vacakolni vele, hogy az ehető részekhez férjünk. Bár egyszer tuti megcsinálom úgy is, mert már befészkelte magát a buksimba a technika.

Így viszont fogtam egy kisollót (amit csak a marcipánhoz rendszeresítettem), és tüskéket vágtam a burkolatba ferdén tartott ollóval. A fejnél kezdjük, és haladunk hátrafelé.


Késő este lettem így is kész vele, ám még mindig csupasznak éreztem, ezért kapott egy marcipán almácskát a hátára, csak a cukiságfaktor fokozása érdekében. :D

Boldogságos Szülinapot! :))


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Cukifaktor elérve......:) TÖKÉLETES, ne vacakolj

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon jó ez a tüskézési módszer is! És nagyon aranyos az egész sünike!
    És elképzelem, milyenn finom lehet! :-)

    VálaszTörlés
  3. Annyira cuki, és nagyon fincsi is lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Ilyenkor annyira irigy vagyok!!! Nagggyon jó!

    VálaszTörlés
  5. Asszem' ez az "übercuki" kategória, de tényleg! <3

    VálaszTörlés
  6. Ez tényleg nagyon cuki! :)

    VálaszTörlés
  7. Ennivalóan cuki :) Jajjjj <3 imádom!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése