Marilyn Monroe torta


Marilyn Monroe. Az örök Nő. Így, nagybetűvel. Tényleg és igazán próbáltam szépen megörökíteni. Bár formázást kértek, láttam épp elég elbarmolt fondantfigurát ahhoz, hogy neki se álljak 3D-ben kialakítani.

Szabad kézzel álltam neki két skiccel a kezemben, mindkettőt a google dobta ki nekem, a kettő hibridjéből született ez a kép. Tudom, hogy nem vagyok festőművész, de ha távolról nézzük mondjuk kicsit bandzsítva, egész jól rámondható, hogy ki akar lenni. :D


Mivel Feri úgy kérte, kis lengyel vonatkozást kellett belecsempésznem. Piros fehér lobogójuk adta az ötletet, hogy a zárszalag két csíkból, pirosból és fehérből legyen, és ha már így alakult, akkor a rúzst is kiszíneztem, legyen hangsúlyosabb a csókos száj. :) A felirat is lengyelül szól. Mivel nem vagyok magyar-lengyel szinkrontolmács, újfent a google fordítóhoz folyamodtam, de a Boldog Születésnapot lengyel verziójára egy 45 szeletes torta is kevés lett volna, így kerestem egy sokkal rövidebbet, ami röviden annyit tesz: még száz évig! :)) Mármint a fordító szerint. Az én józan paraszti eszem pedig azt súgja, hogy inkább olyasmi, mint amit mi is mondunk: még sokat! 

Azt azért őszintén remélem, hogy nem írtam hülyeséget, és ha mégis, akkor kimagyaráztak belőle! :P

A töltelék egyébként mogyoróvajjal felturbózott főzött csokoládékrém volt, a lapok pedig enyhe rumos sziruppal lettek picit áthúzva, csak az érzés kedvéért. A visszajelzés szerint bejött, nagyon ízlett nekik. :)

Boldogságos Születésnapot, legalább még százat! :D

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. A feliratos szövegeden jót röhögtem... anno én a kínai írásjellel voltam így, paráztam, nehogy az süljön ki belőle, hogy "anyád" vagy ilyesmi :D Marylin amúgy felismerhető, a rúzsos ötlet külön tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen felismerhető....a piros ötleted ütős lett!!!

    VálaszTörlés
  3. Igazán mutatós lett :)

    VálaszTörlés
  4. Annyira klassz lett Dina, le az összes kalappal előtted! :) Művésznő! <3

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése