Motor torta, azaz Pannónia T5 a kedvenc zsarumnak

Túrótorta

Már meséltem Róluk, nagyon szeretem Őket. Ám megint eltelt egy év, és a motoros zsarutorta után most egy komolyabb kihívást állítottak elém. :)

Kiderült, hogy nagy álma volt mindig is egy Pannónia T5, amit fia össze is rakott neki, ám ő ahelyett, hogy széthajtaná, vigyázva óvja a garázsban. Nem is lehetett volna más a téma. Viszont fel lett adva a lecke rendesen, akárcsak a Kawasaki tortánál, itt is számítanak az arányok, a részletek, most muszáj, hogy a lehető legélethűbb legyen!

5 darabból van, külön-külön burkolva és illesztve, azaz 2 kerék, ülés, lámpa, és a törzs. Sütés és krémfőzés után jó 7 órát vett igénybe az aprólékok készítgetése, de még mindig lehetett volna pepecselni vele. Egy ilyen tortát nem lehet igazán befejezni, csak abbahagyni. :D


Az ünnepelt lánya küldött fotót a gépről, de rákerestem azért interneten is, különböző fotók, monitoron átrajzolt részletek (kaptam is a fejemre miatta :P ) kinagyított képek voltak a segítségemre. Hogy az egér mitől lett csupa ragacs, azt elképzelni nem tudom. Hihetetlen, mik vannak. :D

Most is, mint már párszor egy kedves motoros barátom tartotta bennem a lelket, és adott tanácsokat, mire figyeljek nagyon. Olyan szavak estek ki a száján, hogy blokkfedél, meg első villa... na jó, a villát értettem.

Blokkfedél, mi? :D

A töltelék túrókrém vaníliás piskótába rejtve. A krém így készült:

2 tojás sárgája
140 g cukor
3 ek keményítő
pár csepp vanília esszencia
1 citrom reszelt héja
350 ml tej

200 g vaj
300 g rögös zsíros tehéntúró

Az első hat hozzávalót alacsony lángon sűrűre főz, kavargatva langyosra hűt, vajat kihabosít, a túrót nagyjából áttöri, vajjal és krémmel óvatosan kikever. Kicsit visszahűtve szépen tölthető. A citrom levével pedig a piskótalapokat érdemes meglocsolgatni, szépen kiemeli az ízeket.


A burkolat mandulamarcipán, abból van minden apróság is. Sütött a nap, így az csillog, aminek nem kéne, és nem fénylik az, aminek kéne, ugyanis a fém alkatrészek ezüst lüszterrel kaptak csillogást. A lényeg az, hogy az ünnepelt hatalmas meglepésben részesült, és tényleg és igazán nagyon szerette. :))

Boldogságos Szülinapot Feri! :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!


Megjegyzések

  1. Na, ez az a kategória, aminek neki se állnék! Annyira ügyi vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem, Márti, láttam már Nálad jó pár bonyolultabb tortát! :D

      Törlés
  2. Ez aztán nagyszerű motor lett! Gratulálok, nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Ez a torta valami fantasztikus! Annyira ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése