SAD Süss! Alkoss! Díszíts! 24. összefoglaló


Az egyik szemem sír, a másik nevet. Fogalmam sincs, hogyan kezeljem a dolgot, egyrészt borzalmasan örülök azoknak, akik vették a bátorságot, és életükben először, csak emiatt a felhívás miatt nekiestek a tortaburkolás csodálatos élményének, másrészt viszont borzalmasan csalódott vagyok, hogy azok a tortások, akik évek óta saját fondant-nal dolgoznak, fülük botját sem mozgatták. Ez vagy annak szól, hogy mostanság igen sok játék van, csak kapkodjuk a fejünket, vagy a személyemnek, hisz nem kedvelhet mindenki, ezt tudom, de arra azért tényleg nem számítottam, hogy mindösszesen egy, azaz egy tapasztalt tortás mozdul a dologra, Kiskukta játékára. 

Sajnálom, mert pont ez az a játék, ahol be lehet bizonyítani, hogy igenis kreativitással simán legyőzhető bármilyen anyagi gát, és ötletet meríthetne minden szerényebb eszközparkkal rendelkező édesanya, testvér, mama, hogy meglephesse szeretteit valami igazán különlegessel. Hát, ez van. 

A másik, ami bonyodalmat okozott, hogy valószínűleg túl hosszú lehetett a kiírás, ugyanis nagyon sokan átugrották azt a részt, hogy "amit mindenképpen kell használni a torta burkolásához, az cukormassza, csokigyurma, fondant vagy marcipán". Nem csak a díszítésben kellett megjelennie, hanem burkolni kellett (volna). Viszont nem leszek galád, és lehozom mindenki finomságát, hiszen készültek, sütöttek, alkottak, díszítettek, szóval itt a helyük. :)

Elsőként engedjétek meg, hogy a kiírásnak tökéletesen megfelelő tortákat mutassam be, aztán sorra az összes többit is.

Az első befutó Ági volt, a Rendes csajok konyhájából, aki lányaival együtt, igen ötletes megoldással készített mini puncstortákat. Pontosan erre gondoltam, igen jól elkapták a vezérfonalat! Tavaszias, ötletadó, finom és a legminimálisabb eszközökkel is csodásak lettek! :)


Hozom az egyetlen gyakorlott tortás igazi műremekét, Teller Zsuzsi bakancsát. De hogy kerül a cipő az asztalra? Nagyon egyszerűen, hiszen rengeteg kitűnő ötletet sorol fel, hogyan álljunk neki. Köszi Zsuzsi! :)


Igazán nagy öröm volt látni, hogy kedvenc sütős-főzős barátném életében először nekiállt tortát burkolni, és eszméletlen jól sikerült, igazán finom, elegáns tortát készített, látszik, hogy minden igyekezete benne volt. :) Era, csak így tovább! (Azóta már másik két tortán is túl van, szóval alakul ez, alakul! :D )


Egy igazi meglepetés is ért, Tombácz Viki személyében, aki nem blogger, de tagja a DesszertSarok csoportnak, ott találkozott a  felhívással, és egy igazán gyönyörű tortával lepett meg minket, amihez részletes leírást is írt levélben. Idemásolom, jó? (vagyis nem, még nem, bolond módon nem mentettem el az  óriás fájlt, szóval most várom újra az e-mailt róla, de amint megvan, pótolom!)


És ezzel sajnos zárnám is a sort, mert több burkolt torta nem érkezett a kihívásra, így tehát most jöjjenek a nem kevésbé szemet gyönyörködtető, és biztosan finomságos torták sorban.

SüniSüti szépséges, és igen ötletes spiráltortát készített, igazán ínycsiklandó, és különleges.



Ditti egy cuki fehércsokis nyuszival hozakodott elő, igen jó leírással, miképpen tudunk kedvességet csempészni az asztalra. :)


Évi is elnézte a kiírást egy picit, no meg jósnőnek is beválhat, hiszen arany szíve kettővel elnézte a fordulót, ő már a 26.-ra készítette el kedves kis nosztalgiatortáját. :)


Eszti is hasonlóképpen burkolatlan tortával érkezett, viszont azért marcipánt is készített, méghozzá paleo verziót, ezzel is díszítette tortáját, ami igen gusztára sikeredett. :)



Csigabige  a következő, boleró tortát hozott nekünk, a méltán nagy sikerű Mirinda szelet, vagy Fanta szelet torta változatát, ami biztosan igen finom volt. :)


Szani is kitett magáért, igazán részletes leírást adott a csokoládégyurma elkészítéséről, így bárkinek gyerekjáték lehet elkészíteni (még nekem is, sosem próbáltam még), és milyen jól jön a gyerek gyurmázókészlete! :)



Alíz is befutott, bár a legeslegutolsó pillanat...után, mégis úgy érzem, ezt látnotok kell, olyan gyönyörűséges! Pedig bejegyzés sem készült hozzá, amit azért sajnálok picurit, mert igazán szépséges. :) Belül kakaós piskóta és tejszínes fehércsokis krém, kívül marcipán burkolat és csokoládé. Kell ennél több? :))


Végül megmutatom az én kis szösszenetemet, ami a húsvéti közös asztalunkat díszítette húgomékkal, tojáslikőrhabos Malakofftorta volt, marcipánnal díszítve.


Mindenkinek szívből gratulálok, mesés felhozatal, bármelyik cukrászda megirigyelhetné, ha ilyen palettát tudna felsorakoztatni, nulla eszközzel!  Gratula csajok! :))

A stafétát pedig (dobpergéééééés) Sasónak, az Életinfó blog házigazdájának nyújtanám át, legyen sok-sok öröme, meglepetése, izgalma a játék során, sok sikert! :))

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Gratulálok a résztvevőknek a szép és finom tortákhoz! (h)
    Neked pedig a remek összefoglalóhoz! (h)
    Sajnálom, hogy most kimaradtam, de a család mostanában kifejezetten a hagyományos tortákat kérte. [-(

    VálaszTörlés
  2. Névtelen5/20/2014

    Köszi az összefoglalót és hogy a nem szabályos torták is helyet kaptak végül. :)

    VálaszTörlés
  3. Azért nagyon szép felhozatalt tettél elénk így is Dina! Erának és a pipacsos tortás lánynak külön is nagy gratula, nagyon tetszenek a munkáik!! <3 A burkolatlanokból pedig ha kaphatnék egy-egy szeletet, azt nagyon megköszönném.... :-D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis összefoglaló kerítettél! Elnézést, hogy elnéztem a kiírást én is, de örülök, hogy azért a tortám szerepelt az összefoglalóban. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése