A Három Bölcs Majom puncstorta trónuson


Érdekes feladatot kaptam ismét. Most újra elővehettem a figuraformázó énemet, és gyakorolhattam kicsit. Na nem mondom, hogy teljesen elégedett lehetnék, de legalább felismerhető, hogy majmok, és hogy mit csinálnak. :)

Barátnőm lányának készült, anyukája ezt a bölcs üzenetet szerette volna adni neki.

Ismered a 3 bölcs majmot? Igen, azokat, amelyek közül az egyik nem látja a gonoszt, a másik nem hallja meg a gonoszt, a harmadik pedig nem beszél gonoszt. Japánban Mizarunak, Kikazarunka és Iwazarunak hívják őket és már többezer évesek. Mi "pozitív gondolkodóknak" nevezhetnénk őket, mert arról a 3 pozitív cselekvésről beszélnek, ami nélkülözhetetlen a boldog, egészséges élethez.


1. Mizaru nem látja a gonoszt

Azt már biztosan sokszor hallottad, hogy az energia oda áramlik, amire a figyelmünket irányítjuk. Mizaru, ha ma élne, azt mondaná, hogy pontosan ezért nem látja meg a gonoszt. Vagyis, ha pozitívan akarsz gondolkodni, akkor olyan dolgokra kell figyelned, amik pozitív érzéssel töltenek el.

2. Kikazaru nem hallja a gonoszt


Mi köze a rosszindulatú ismerőseidnek a rendszeresen negatív híradásokhoz? Csak annyi, hogy mindannyian negatív dolgokkal tömik a fejed. Állj odébb, kapcsold ki őket vagy szabadulj meg tőlük! Ezt mondaná ma Kikazaru.

3. Iwazaru nem beszél gonoszat

Ha az egyedüli dolog, ami elhagyja ajkaid a panaszkodás, kritizálás vagy ami ennél is rosszabb - a siránkozás, akkor inkább tömj zoknit a szádba. Ja, és a pletykálás is ide tartozik.
A bölcs majmok egyetértenek anyukáddal, aki egykoron a "Ha semmi szépet nem tudsz mondani, akkor..." kezdetű mondókával traktált.
Ha hagyod, hogy gonosz szavak hagyják el a szádat, ne várj sajnálatot, amikor ugyanazt kapod vissza.

Mert működik

Néhány dolog kiállja az idők próbáját, mert működik. Ha pozitívan akarsz gondolkodni, akkor válaszd meg tudatosan, mit akarsz nézni, hallgatni és miről akarsz beszélni, mert ez határozza meg, hogyan haladsz tovább életed útján.
Keresd hát a szépet mindenben, amire ránézel, kapcsold ki a negatívat és állj át a boldog szavakra, gondolatokra, cselekedetekre! És végül, de nem utolsó sorban, kezdj arról beszélni, amit szeretsz, amit értékelsz és amit akarsz.
(Az inspirációért és többé-kevésbé átmásolt szövegért köszönet Anwerosának)




 Boldog Születésnapot Kívánok! :)

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Ez szuper lett Dina! A téma is klassz és a kivitelezés is (h)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszik! Az elv is, és a torta is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki Haboska! :) Köszi! :)

      Törlés
  3. Nagyon jó tortát készítettél! A majmok különösen jól sikerültek! :)

    VálaszTörlés
  4. Én most a számat tátom - a tortától, a szemem meresztem - a képernyőn az új infókra - és a fülemet hegyezem, hátha jón fénypostán egy szelet.... :-DD Zseniális! És köszönet a magyarázatért!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon helyes lett, és szerintem nagyon jó az ötlet is, tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a tortát nagyon eltaláltad Dina! Fantasztikusan jól sikerültek a majmok! Az arckifejezésük pontosan visszaadja a helyzet lényegét! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése