Hétvége csokis muffinnal és a fotózás rejtelmeivel


Tegnap délután hivatalosak voltunk testvéremékhez, hogy együtt töltsünk egy délutánt, estét. A fényképezőgépet is kivittük, sógorom igen jól bánik a masinákkal, gondoltam segíthetne kicsit jobban megérteni, megtanulni kezelni a saját gépemet. Már fél éve használom, rengeteg dologra rájöttem, de még sok titka van, ami felfedezésre vár. Most viszont rengeteg trükköt tanultam. :)

Mindent, de tényleg mindent lefotóztam, több-kevesebb sikerrel, rengeteg próbálkozással, de töretlen lelkesedéssel, és azzal az ígérettel, hogy amint megtanultam kihozni a maximumot a gépből, kapok egy sokkal komolyabbat. Hurrá! :D Szóval már csak pártíz év, és a nyugdíjazásomra talán össze is jön! :D

Ami megragadott, az a makrózás, vagyis inkább csak az a tulajdonsága, hogy csak a fókusz lesz éles, a háttér elmosódott. Hű, de sokat kell gyakorolnom, hogy szépen összejöjjön! Viszont már kezdem felfedezni, mit is kell a következő lövésnél másképp csinálnom, hogy szebb legyen. :) Mutatok pár sikertelen és pár "már majdnem jó" kategóriát, de a türelmetlenek át is pörgethetik, mert egy isteni finom üvegbe zárt muffin is kitárulkozik később. :)

Erről a csavarról az első, egyáltalán nem jó makró:


És pár lövéssel később, ám a fókusz még mindig nem a hegyén van, de már majdnem jó:


Amint rájöttem, mit és hogyan, sorban jöttek a képek.


Egy összetekert nejlonkötél


A pirításra váró kenyér


 Egy pici virág :)


A grillre épp csak felkerült csirkecomb


Aztán a frissen szedett málna, a fiam keze, a lányom szeme,



 egy rózsabimbó, repedés a falon, szóval elvoltam. :)) Közben az ebéd is elkészült, és nagyon, de nagyon belaktunk, isteni volt. Utána pedig húgommal elkészítettük a még szülinapjára kapott üvegbe zárt muffint. 

Még akkor rétegesen egy nagyobb üvegbe sorakoztattam a süti száraz hozzávalóit, szépen lezártam, és egy kis címkét is rajzoltam, rajta az instrukciókkal az egyik oldalon és egy kis rajzocskával a sütiről a másikon. Hű, nagyon finomságos lett, írom is a receptet:


Ha ajándékba szánjuk, akkor kerítsünk egy kb. 1 literes üveget, fedővel persze, és váltakozó rétegekkel tegyünk bele 

200 g lisztet (két réteg)
200 g cukrot (szintén kettő)
80 g tejport
2 teáskanál fahéjat
3 evőkanál holland kakaót
100 g jó minőségű étcsokit felkockázva
1 nagy marék durvára vágott diót
1 sütőport, 1 vaníliás cukrot
egy kis doboz Smarties-t

Minél látványosabb, annál jobb. Minden réteg után papírtörlővel benyúlva letöröltem az üveg falára szóródott anyagot, hogy a következő rétegen ne látszódjék.

Az instrukció pedig ez: Öntsd tálba a keveréket, üss rá két tojást, önts rá 1 dl olajat és 1 dl tejet, keverd el, majd oszd 12 muffinformába és 170°-on süsd 18 percig. :) 


Belül még szinte lágy, a tetején roppanó csokis finomság. :)

Aztán szedtünk epret, mármint a fán termő fekete bogyósra gondolok, meg málnát is. Az eperből szerintem fagyi lesz egyszer, de a málna nem úszta meg. Vagyis dehogynem, úszott az tisztességgel, mindjárt elárulom, miben. :)



És a megfejtés:


Hohó, ez még jobb volt, mint az epres verzió! Az az illat, az az íz! Nem beszélve arról, hogy a színét is kiengedte, idő után szép vörös lett a pezsgő is. :) Már amikor volt ideje rá. :D



Közben persze a mulatság is zajlott, fiam igazán elemében érezte magát, nem kellett biztatni a bolondozásra. :D



Esküszöm, itt meg sem ismerem! :D Tuti, hogy jó színész válna belőle, igen könnyedén megformál bármilyen karaktert, itt éppen vad rocker. :D

Mivel szép lassan esteledett, megpróbálkoztunk a hosszú záridejű képekkel is. Állítólag gyerekjáték, nekünk mégis csak néhány jött össze, többségében sikerült megmozdítani valahogy a gépet, pedig nem kézben tartottuk. Azért itt is van sikerélmény. Megmutatom az elsőt, és azt, ami már szép lett.


Szokványos éjszakai, zavaros, zajos kép simán, és


ugyanez, kihasználva a gép lehetőségeit, hosszú záridővel. Micsoda különbség! Nagyon lelkes tanoncként reszkessetek zugok, repedések, bogarak, virágok, mert jövök! :D

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!


Megjegyzések

  1. Az egyik legjobb posztod lett, nagyon jókat mulattam olvasása közben :) Szépek a képek, sok sikert és türelmet a gyakorláshoz :)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá Dina!!! Én ugyanezt csinálom, folyton és mindent fotózok, ha véletlenül egy kép sikerül az boldogság :) A pezsgő eperrel és málnával is isteni, csak legyen jó sok belőle :)

    VálaszTörlés
  3. Hajrá Dina, hamar meglesz az új gép! Mostantól nem csak tortagyártást jövök ide tanulni, fotózást is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése