Ballagási könyv torta


Kedves barátnőm fia ballagott 8.-ból. Hihetetlen.  Nem is akarok mindenféle közhelyeket puffogtatni, tény viszont, hogy a csajszi nem változott semmit sem, csak a fiú egyre magasabb mellette. :D

Sokat töprengtünk, mi lenne a legjobb megoldás, mikor egyikünk fejéből kipattant a könyv ötlete. Nem akartuk túlbonyolítani, most az egyszerűségen volt a hangsúly. Kívül legalábbis. Belül viszont kitettek magukért ötletelésben. :)



Diós kevert tészta, csokoládés főzött krém váltakozva meggyzselével és meggyszemekkel, kevés rummal (tényleg csak picivel) megbolondítva. Mivel a múltkori diótorta bejött nekik, viszont a srác kedvence a fekete-erdei ízvilág, így a kettő ötvözetét próbáltuk életre hívni. Őszinte leszek, a torta púpját levágva bizony megkóstoltam együtt, tettem rá kevés krémet, egy pici meggyzselét és egy meggyszemet, hát húúú, nagyon jóságos. :)

A torta tulajdonképpen két darab torta, a kettő között tortakarton.



A gerincekre nem akartam tantárgyakat írni, kapott - és még fog is - eleget. Viszont ez a nyolc év róla szólt, az övé, minden apró mozzanata, nevetése, vicces vagy megható pillanata megmarad szép emlékként. Két kötet, hiszen alsó és felső tagozat, azaz kétszer négy év. :)

Sok sikert, és kitartást a következő sulihoz! :)



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!




Megjegyzések

  1. Már a facebookon is megdícsértem. Nagyon profi tortáid vannak! (h)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése