Gesztenye mousse-szal töltött palacsinta őszre hangolva


 Ősz van, a kedvencem, így a fantáziám is rögtön beindult. Nemrégiben tökfesztivál volt a környéken, ahová nem mentünk el, viszont a hangulata megérkezett az ismerősök által feltöltött képekkel. Hamarosan Halloween buli, tökfaragás, ijesztő édességek halmaza. :) És milyen ízű lehetne, ha nem épp gesztenyés, amikor nap mint nap halomnyival érkeznek haza a gyerekek az udvarról? Persze ez a szelídebb verzió, de az ötletet ők adták.

 Sokkal bonyolultabbra terveztem a kinézetét, konkrétan töklámpásokat szerettem volna, és úgy becsomagolni, hogy kis batyuk legyenek, a tetejükön összefogott "szárral", de ez nem jött össze. Különben is, mivel kössem össze, ami ehető, és passzol is? Végül a sima alap csomagok lettek, de igyekeztem "tökösebbre" venni a figurát.

 Színes palacsinta

250 g liszt
2 egész tojás
nagy csipet só
100 ml tej
50 ml olaj
szénsavas ásványvíz

sárga és piros ételfesték (folyékony is tökéletes)

Sima palacsintatésztát készítünk, amit ételfestékkel színezünk tökszínűre, azaz szép narancssárgára. Nem kell nagyon erősen, a kisült palacsinták sokkal intenzívebb színűek. 12-14 darab lesz ekkora mennyiségből.

Gesztenye mousse

250 g gesztenyemassza
200 ml tej
2 tojás (külön a sárgája, külön a fehérje)
50 g cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
rum

A tojás sárgáját a pudingporral és a tejjel forráspontig melegítjük, majd levéve kevergetjük. Szépen besűrűsödik, viszont nem szabad a tojásnak kicsapódnia.A gesztenyét belekeverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, az egészet összeforgatjuk (amúgy melegen), és mehet a hűtőbe.

Közben egy darab marcipánból levélkéket, szárakat, kunkorokat gyártunk, és tökgyalun csokit reszelünk, majd megpróbáljuk a szépen dermedt habbal töltve csinos batyukká formázni a nem túl nagy (régi vasserpenyőben sült) palacsintákat, majd ráébredvén, hogy ez nem működik, csak halmozzuk középre a habot, hajtsuk rá a két oldalát, majd alulról és felülről is a tésztát, majd fordítsuk meg. Tálaljuk szépen, és máris előkelő desszertté avanzsált mondjuk egy mindenszenteki vacsorán a snassz pali. És nem is volt bonyolult.


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!







Megjegyzések

  1. Én is nagyon szeretem az őszt, valahogy számomra mindig valami újnak a kezdete. És ha szerencsém van, akkor most is így lesz :) Puszillak, örülök, hogy ismét olvashatlak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármit is forgatsz a buksidban, és drukkolok! :))

      Törlés
    2. Mármint én drukkolok, elírtam. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése