Alkonyat könyv torta / Twilight book cake


 
Lolának, barátnőm lányának közelgett a szülinapja. Lola vagány kiscsaj, szívbaj nélkül mutatta meg a mobilján a fotót, milyen tortát szeretne. Négy könyv, négy íz, azaz négy torta. Az össz szeletszám adta ki, mekkora lesz egyesével, így a legnagyobb tortakarton is kevésnek bizonyult volna erőben, így kényszerből tálcára került. (Megpróbáltam, tényleg, de középen kettéhajlani próbált éppen, amikor emeltem, pedig még csak kettő volt rajta.)

Tudom, tudom, nem trendi, meg "hogynézmárki", de a muszáj nagy úr, hirtelen nem pattant elő asztalos ismerősöm és időm sem volt barkácsolni. Viszont anyait-apait beleadtam, hogy tényleg könyvek legyenek, ne plüssfigurák. A kapott képre rákerestem, de kidobott ezer találatot, fogalmam sincs, melyik az eredeti, nem tudom kibogarászni, ki volt az alkotó, de megmutizom azért.


Helyszűke miatt esélytelen volt összeforgatni a gerinceket így, ahogy a képen van, de remélem azért a kívánt hatást elérte. :)

A négy íz: csokitorta csokoládékrémmel, vörös bársony torta vörösre színezett fehér csokoládékrémmel, vaníliatorta vaníliakrémmel, és vaníliatorta kókuszkrémmel. Talán ez volt az a torta, ahol az előkészületek, sütés, főzés több időt vett el, mint a tényleges burkolás, díszítés. :))

Az almás kéz festett dombormű technika, a szalag csak egy sima szalag a másik borítón, az oldalukon pici képecskék, és glazúr felirat, amit még mindig sokat-sokat kell gyakorolnom.


A burkolás menete egyszerű: először az oldalára kerül a lapokat szimbolizáló fehér csík, ezt kés hátával érdemes bekarcolászni óvatosan, hogy a vonalak ne keresztezzék egymást, mégis látható legyen. Mondjuk a fotókon egyáltalán nem látszik, de ott voltak. :))

Jön a borító, együtt a gerinccel. Tehát nem burkoltam be teljesen, csak a tetejét és az oldalát. Itt érdemes odafigyelni, pontosan kimérni, hogy csak egy-két milliméterrel legyen hosszabb és szélesebb, mint a könyv, különben lehajlik, úgy meg nem szép.

Az alsó borító meg lényegében csak pár marcipáncsík, szépen a helyére illesztve. Találtam egy jó kis képet erről, íme:

forrás
Ugye milyen egyszerű? Már csak díszíteni kell, és kész is. :)

Lola! Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig! :P

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!










Megjegyzések

  1. Dinám, ez jobb lett, mint az eredeti! Pedig nem vagyok egy Twilight fan... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése