Fehércsokoládés kekszkockák, vagyis Minecraft földkocka


Kicsi fiam hatalmas Minecraft rajongó. Játszik vele a telefonon, a tableten, de a nagygépen is. Ha nem játszik, akkor videókat néz róla, rendszereket épít, vagy ahhoz keres ötleteket. Karácsonyra is Minecraft könyvet kért, a kedvenc alkotóeleme, a vörös kő (red stone) rendszereivel. Hihetetlen, milyen kreatív alkotásokat lehet kihozni a játékból. Zenedoboz, számológép, lift, zsilip, ágyú, tűzijáték, stb. Az alap mégis a földkocka (earth block), ebből épül a világ alapból. Vagyis a felső rétege. Mindegy, ne menjünk jobban bele. :D Lényeg a lényeg, neki, miatta készült ez a sütemény, amit hatalmas lelkesedéssel majszolt boldogan, és már tervezgette nekem, milyen alapanyagokból készíthetném el a többi blokkot. Na persze. :D



Végtelenül egyszerű a dolog, rövid idő alatt, sütés nélkül összeállítható.

Ami kell:

250 g keksz darabosra törve (de azért a fele legalább legyen teljesen apró)
100 g vaj olvasztva
200 g étcsokoládé olvasztva
2-3 pici csepp tiszta borsmenta olaj (Nem az illóolaj! Bioboltokban kapható vegytiszta, fogyasztásra alkalmas borsmenta olaj.)
1 tubus (170 g) sűrített tej
100 g fehércsokoládé
pár csepp zöld ételfesték

Ha sima, cukrozatlan sűrített tejet használunk, akkor kevesebb kell, hiszen hígabb, viszont édesíteni kell ízlésnek megfelelően. Nagyon édesszájúak a csokoládé felét tejcsokira cserélhetik.

A kekszet tálba halmozzuk, hozzáadjuk a vajat, csokoládét, pár csepp olajat (nagyon erős, óvatosan!), és a sűrített tejet. Ne mindet egyszerre, nem biztos, hogy felveszi. Kézzel keveréskor kissé lágynak kell lennie, a csoki és a vaj úgyis behúzza hűléskor, illetve ha nagyon száraz, kihűlve sem lesz jobb.

Most egy kb. 20*20 centiméteres, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát. Kis tálkában megolvasztjuk a fehércsokit, a masszára öntjük. Pár csepp zöld ételfestékkel pöttyözzük a tetejét, és villával szép márványosra húzzuk. Kissé megugrott a csoki a festéktől, ezért rücskös lett, de fiam szerint ennek ilyennek is kell lennie, hát kint sem sima a fű. Igaza van. :))


Pár órát hűtőben tartjuk, hogy szépen megdermedjen, aztán falatnyi kockákra szeljük, és jóízűen elmajszoljuk azonnal építkezni kezdünk. :D Vagyis hallgatunk az okos nagyfiúra, és nem téglaként használjuk, mert nem úgy kell. Máris mutatom, hogyan kell. Egymás tetejére kell tenni pontosan. Látod?


És ha már maszatosak vagyunk a zöld csokitól, és a kutya alant sertepertél további morzsákat várva, akkor tegyük végre azt, amit kell: fogyasszuk el jóízűen! :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!






Megjegyzések

Megjegyzés küldése