Banános máktorta citrommázzal / Banana poppy seeds cake with lemon icing


A kép nem hozza vissza az állagot. Lágy, szinte krémszerű, puha tészta, amin érezhető a banán is, és amit a citrom gyönyörűen kiemel. Mennyei. :) Nálunk hamar elfogyott.

Ami kell:

340 g liszt
170 g vaj (nem margarin!)
280 g cukor
100 g darált mák
4 tojás
3 nagy banán (érett legyen, sötétsárga héj apró barna pöttyökkel)
1 citrom leve és héja + kb. 150 g porcukor
1 sütőpor
csipet só
vanília (esszencia, vagy vaníliás cukor)
100 g tejföl

A vaj és a tojás ne legyen hideg lehetőleg. A fehérjét felverjük 120 g lassan adagolt cukorral és a csipet sóval. Másik tálban habosra keverjük a vajat a maradék 160 g cukorral, egyesével hozzáadjuk a sárgáját, a sütőport, vaníliát, majd a mákot, a darabokra tört banánt, a citrom héját és a tejfölt. Jöhet a fehérje, és végül a szitált liszt, amivel már csak óvatosan forgatjuk át. 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformában süssük 160°C-on kb. egy órát. Mikor a teteje óvatos érintésre már nem szörcsög, akkor kész.

Azonnal rácsra fordítjuk, pár perc múlva körbevágjuk, és kiborítjuk a formából, forgatva hűtjük. 

A mázhoz a citrom levéhez addig keverünk porcukrot, míg tejföl sűrűségű nem lesz, ezt csorgatjuk a teljesen kihűlt tésztára. Sűrűbb, tömörebb, mint a piskóta, mégis könnyű, puha, szaftos. Isteni! :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!












Megjegyzések

Megjegyzés küldése