Térkép torta ománi motorostúra módra, narancsos csokoládétrüffel krémmel töltve


Kedves ismerős házaspár mindkét tagja születésnapját ünnepelte nemrég. Mindketten motorrajongók, nem is kicsit. A nászútjukat is megtervezték már, Omán a cél, egyben egy motorostúra - mi más. :)

Tanakodtunk a fiú anyukájával, vajon mi lenne jó tortaként. Felmerült az Ománi lobogó is, de azt picit kevésnek éreztem, figurázni zsigerből nem kívántam, így végül a térképnél kötöttünk ki. Persze csak szimbolikus, bár remélem tényleg alaposan körbejárják, ha már ott lesznek. ;)


Narancshéjat kandíroztam a nagy napra, apróra vágva dúsítottam vele az étcsokoládés trüffelkrémet, valamint a forralásból visszamaradt erősen narancsízű, rummal spékelt sziruppal húztam át minden piskótalapot töltés közben. 

A tortát sima natúr marcipánnal burkoltam, az oldalára dűnéket festettem, felülre pedig az előre megfestett térkép került.

Próbáltam egy-egy jellegzetességet kiragadni több-kevesebb sikerrel, hisz náluk a városok zsúfolásig tele vannak látnivalóval, aztán mellette többezer négyzetkilométer sivatag. Teve tuti van. Meg pálmafa az oázisban. Remélem. :DNagyon boldog és rengetegsok szülinapot még, valamint élményekben roskadásig gazdag nászutat kívánok! :))


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!
Megjegyzések

 1. Ez annyira-de annyira szuper. Ez valóban különleges torta lett. És a nászút ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

  VálaszTörlés
 2. Hiper vagány lett!!! :-))

  VálaszTörlés
 3. Szuper lett, lassan már kész Picasso vagy tortapingálásban :D
  "Teve tuti van" - ezen jót röhögtem... ha máshol nem, az állatkertben tuti ;)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése