Csipkerózsika lépő baba torta / Walking doll cake - Aurora


Igen, az én életemben is eljött a nagy nap, mikor elvállaltam életemben először egy Barbie tortát. Kolléganőm gyönyörű, hosszú szőke hajú kislánya kedvéért. :) Csipkerózsika a kedvence. Végül is egész kedvemre való volt, azt hittem sokkal nagyobb szenvedés lesz, ugyanis irtózom ezektől a műanyag-művigyorú-pálcikatestű kreálmányoktól. De ha ő ezt szereti, akkor az ő kedvéért még mosolygok is. :D 

A torta igen érdekes formájú. Sütöttem két kerek piskótakorongot, egy nagyobbat és egy kisebbet. Majd mindegyiket három lapba vágtam. A nagyobbakat egymásra pakoltam elcsúsztatva, levágtam a ferde torony kifelé bővülő oldalát a legalsó lap ívére, így kaptam egy féloldalas tornyot. Ezt folytattam a kisebbekkel is. Legfelülre jött még a nagy lap leeső részéből is egy darab. Végül kaptam egy olyan tornyot, ami a baba felsőcombjáig ért. A baba felőli függőleges részén kivágtam egy kis cikkelyt, ahová a majd a baba kerül, a leomló részt pedig kissé összefaragtam, hogy egyenletesebb lejtést kapjak. A piskótákat levettem egymásról, és betöltöttem a tortát, így a magassága elérte a baba csípőjét. Vajkrém jött, majd egy igen vékony burkolás. Oldalról megnézve talán könnyebben elképzelhető, milyen alakú a torta. 


Most a baba (fertőtlenítés után persze) felsőtestét sötétebb rózsaszínnel felruháztam. Az egyik lábát előrenyújtottam, a másik, egyenesen állót pedig egy kis darab marcipánnal a burkolt tortához "ragasztottam". Most kezdődik a neheze. Vékonyra nyújtott hosszú szalagokat vágtam a marcipánból, három hurkapálca segítségével egyesével hullámokat készítettem rájuk, elvékonyítottam a széleket, és egyesével felrakosgatva kialakítottam a ruhát. Elől kell kezdeni, a lábak körül, és így haladni hátrafelé. A csípőnél mindig elcsíptem, és ellapítottam, a végződéseket a kis világos rózsaszín rátét takarja. Ja, a cipőt se felejtsük el.


Mikor kész, akkor a világos színnel burkoljuk be mindkét karját. Jöhet a fehér gallér, és egy iciri-piciri rózsácska középre. És egy jó tanács: Az egész műveletet kezdjük a baba kifésülésével és a fodrászkodással, utólag irtó nehéz lenne. Egy laza copfot képezve nem akadályoz burkolás közben, végül csak kihúzzuk a hajgumit a hajából és kész. Boldogságos szülinapot kis hercegnő! :)



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!







Megjegyzések

  1. Nagy ötlet a sétáló baba! Azért egy jó dolog van benne, hogy készen kaptad a barbie-t: képzeld, ha még a fejét is neked kellett volna ebben a dögmelegben formázgatni :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése