Cukorvirág királyliliomos torta / Sugar Lily Cake


Mérföldkőhöz érkeztem. Beléptem a drótos cukorvirágok világába, vagyis mindent megtettem, hogy áttörjem végre a határt. Eddig ugyanis nem vettem rá magam, egyszerűen úgy éreztem, hogy én ehhez kevés vagyok. Persze gyártottam virágot, rózsát főleg, de sosem voltam igazán elégedett a kézzel gyurmázott virágokkal. Most viszont többszöri nekifutás után (és pár kukába hajított szirommal később) született három olyan darab, amire már majdnem azt mondom, hogy tök jó lett. Lehet finomítani a szirmokon, a festésen, úgy az egészen, de úgy érzem végre elindultam. :)


Saját virágmasszával dolgoztam, de ez sem volt egyszerű. Először elkészítettem Nudlee masszáját, az azóta is ott hömpölyög a hűtőben, ragad, szakad, foszlik, nekem nem sikerült. A második adag Alan Dunn masszája, na ez már sokkal ígéretesebb, de még mindig nem tökéletes, túl hamar szárad, végül kopogós és törékeny szirmok lesznek belőle. Valami még hiányzik. Főleg gyakorlat, tudom, de az anyag is elbír némi kemény rugalmasságot, de úgyis addig küzdök vele, míg sikerül.

A torta egyébként alul főzött tejszínkrém és lemon curd váltakozva töltve, középen rózsaszín puncstorta, felül főzött gesztenyekrémes. Remélem ízleni fog az ünnepeltnek! :)


Ha valaki nekiállna, itt van Alan Dunn virágmasszája, érdemes próbálkozni! :)
A leírás Mimié, akinek ezúton is nagyon nagy ölelést küldök, amiért virággyártás közben ellátott tanácsokkal, trükkökkel, és tartotta bennem a lelket. Köszönöm Mimi, imádlak! :)

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK
5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE.
HAGYJUK MEGDAGADNI.
500G FINOM PORCUKROT(FAMILY SWEET A LEGJOBB)ÁTSZITÁLUNK
3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC-PORRAL.
A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK. 2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLUKÓZT ÉS 2 -3 KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR)TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK, AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.
ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK, MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI, LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI, MIKÖZBEN EGY TOJÁSFEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK. SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI, MERT LEÉGNE A MIXER. AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI, AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI, ADDIG, AMÍG RUGALMAS, SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK. LÉGMENTESEN LEZÁRVA 24 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ. NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.
HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!






Megjegyzések

  1. Olyan szépségesek és légiesek, nem látszik rajtuk a küzdelem :D de Dinám, van vmi előre gyártott virágmassza azt még nem próbáltad? tudom-tudom, műcucc meg minden, de hát ha a virágot úgysem eszik meg...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Haboska! :) Dehogynem, már párszor vettem, és a kész virágok felülete, állaga fantasztikus (nem tökszáraz és rugalmas), viszont tény, hogy nem valami olcsó mulatság, valamint számomra túl lágy. Szeretném kikísérletezni, hogy olyan legyen, amilyet várok, és költséghatékonyabb is legyen. :) Marcipánnal összegyúrva például az AD massza baromi jó figurához. :)

      Törlés
    2. Hmm, jegyeztem a tippet :)

      Törlés

Megjegyzés küldése