Bagoly torta / Owl cake


Annyira éééédes! :D Imádom a baglyokat, tényleg, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Először furának tűnt, hogy fekete alapon pink díszítést kapjon, de Évi ötlete beigazolódott, nekem is különösen tetszik ez a színkombináció. 

Tény, hogy először álló bagolyban gondolkodtunk, az lett volna igazán ütős, de szállítani kellett kb. 80 kilométert, és hát azért még elég meleg volt, így az utolsó pillanatban kértem, hogy hadd ne kelljen megint csalódnom magamban, nem merem bevállalni, hogy kibír egy ilyen hosszú autóutat egy elég fejnehéz, keskeny alapon álló torta. Fémállványra meg már nem volt idő. Így fektetve készült.

A tölteléke pedig fehércsokoládés főzött krém Oreo keksz darabkákkal, ez mostanság nagyon bejön. :) Állítólag megint beváltotta a reményt, és nagy sikert aratott. 

A fekete burkolat marcipán, a többi, színes darabkák pedig kaptak egyharmad rész AD masszát (virágmassza), hogy könnyebb legyen kialakítani őket. Könnyebben idomul, szebben formázható, nem olyan sérülékeny, mint a sima marcipán. Az ízén pedig nem sokat változtat. :)

A visszajelzés szerint imádták a gyerekek, szóval ez megint egy kis léleksimogatás. Bár mindegyik így sikerülne! :) Boldogságos születésnapot! :)

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!







Megjegyzések

  1. Nagyon aranyos lett, ügyes vagy! Családunkban is bagolyimádó legalább lesz mintám :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése