Az igazi brownie Nagyi titkával


Érdekes játékra hívtak. A Nagyi titka liszt kért fel, hogy ötleteljek, milyen ínycsiklandó finomságokat lehet vinni mondjuk egy piknikre. Rengeteg ötlet felmerült, számos retro, vagy hagyományos, illetve sok-sok újhullámos, trendi ötlet. Ez valahol a kettő között lehet, hiszen nálunk még épp hogy ismerik, Amerikában viszont éppoly ismert, kedvelt és sűrűn sütött, mint nálunk mondjuk az eredeti kókuszkocka vagy puncsgolyó. 

Mivel már van fent jó pár brownie különlegesség a blogon, csak épp az eredeti, alap nem volt még itt, hát jöjjön ő, a legfinomabb, a legbrutálisabb, aminek senki nem tud ellenállni, aki valah is szerette a csokit kicsit is. (Nálunk minden évben van egy Duna-parti program, a Parázs-varázs, egyfajta közös piknik, ahol a város apraja nagyja együtt grillpartizik. Oda vittem ezt az adagot, iszonyat gyorsan elfogyott, szóval tesztelve! :D )

Ami kell:
4 egész tojás
280 g kristálycukor
180 g vaj
200 g jó minőségű étcsokoládé
145 g liszt (Nagyi titka kelt tészta süteménylisztet használtam)
2 púpos evőkanál holland kakaópor
nagy csipet sütőpor (elhagyható, én szeretem, ha van benne)
nagy csipet só

Összeállítani igen egyszerű: az egész tojásokat kikeverem a cukorral. Közben egy kis tálban a csokit és a vajat összeolvasztom a mikróban (nem a legnagyobb fokozaton, és 15-20 másodpercenként átkeverve, nem kell túlforrósítani). Ráöntöm a nem forró csokit a tojásos keverékre, majd a szárazakat együtt rászitálom. Néhány mozdulattal átkeverem, nem kell agyongyötörni, csak épp ne legyenek nagy csomók benne. Én most vajazott-lisztezett tepsibe simítottam, de sütőpapír is használható alá simán. 20*30-as a tepsi, túl vékony lenne nagyobban. Előmelegített, 175°C-os sütőben sül 20-22 percig. Nem szabad túlsütni, az a jó, ha belül még ragacsos, lágy, a teteje viszont vékonyan roppanó. Tehát amikor már megvan a teteje, re érintésre beroppan, azaz nyersnek ítélnénk, vegyük ki. A saját hőjétől még szilárdul kicsit.

Vágjuk 2-3 centis kis kockákra és mehet is a dobozba. Egy falat Mennyország. :) Vagyis sok kis falat, mert egy sosem elég. :D


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!










Megjegyzések

  1. Szia Dina!

    A browni finom lett.Igy sikerult:
    http://kepkezelo.com/images/xgoctlvqjuiaatxf9371.jpg
    Koszi a receptet! Szia ILDIKO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodásan néz ki, pont elkaptad az időt. :) Ügyi vagy! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése