Teemo gombája süti verzió / LoL Teemo's shroom


Lányom nagy LoL, vagyis League of Legends játékos, nem is lehetett volna más a téma a szülinapján.  A torta mellett sütemény is dukál, természetesen LoL-ra szabva.  Teemo gombája volt a határozott kérés. Felhoztunk és elvetettünk pár ötletet, végül a befutó a jól ismert őszibarack sütemény lett, hiszen más formában is elképzelhető, nem csak barack lehet belőle.

Neki is álltunk nagy lendülettel, már előző nap begyúrtuk a tésztát, ami egy éjszakát pihent a  hűtőben.

Másnap pedig diónyi darabokat szaggattunk a kalapokhoz, kicsivel kisebbeket a tönkökhöz. A kalapnak valókból golyót, a tönkhöz kis kúpot formáztunk a tésztából és sütőpapíros lemezre ültettük őket. Míg bemelegedett a sütő, lemezzel együtt visszatettük a hűtőbe. A kalapok rendben meg is sültek, a közepüket kikapartuk, tehát eddig ugyanaz, mint a baracknál.

A tönkök sütése közben viszont már adódott némi fennforgás, hiába hidegen toltuk sütőbe, a csúcsok hamar lehanyatlottak, az alja megrogyott, így végül formás kis manókalapok sültek ki a kis kúpokból. :D Bakker...Oké, no para, van éles kés, szóval faragás indul. :D


A szokásos tölteléket bekevertük, a gombák kalapját betöltöttük, kaptak egy-egy tönköt. Aztán amíg én ételfestékkel zöldre színeztem őket, lánykám lila marcipánból apró köröket szúrt ki, és felpakolta a még nedves tésztára. Közben pedig osztályoztuk őket: "Nézd, de buli, ez tök jó lett!" vagy "Bah...hogy néz ki, tiszta torz." és "Jólvanmár, gomba. Az erdőben sem egyforma." :D

Végül elkészültünk, és a három nagy gamer élvezettel majszolta a végeredményt. Meg a többiek is. :)Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése