Túró Rudi torta MIckey egérrel

Túrótorta
Kolléganőm családjában egy kicsi lány ünnepelte harmadik szülinapját, engem ért a megtiszteltetés, hogy két kedvencét tortába öntsem.  

Gondolkodtam rajta, hogy miként valósítsam meg a kilógó részt. Őszinte leszek, bár valósághűbb, mégis szerintem sokkal nehezebb szépen kivitelezni a csokoládéburkolatot, hogy az tényleg teljesen sima és fényes legyen, így hát inkább nem is próbálkoztam vele. Inkább a csokoládéval átgyúrt marcipán mellett döntöttem.

A torta maga piskótatekercs, csokoládés tészta, és rengetegsok túrókrém. Épp csak át tudtam hajtani. :) Mikor feltekertem, a segítségemre lévő papírt köré tekertem szorosan, és így került pár órára igen hideg hűtőbe, hogy megőrizze szép kerek, hengeres formáját. Aztán a pár kanálnyi félretett túrókrémmel áthúztam, majd jöhetett a burkolás. Feléig a csokissal, és egy picivel nagyobb fehérrel a csomagolás.


A feliratot, azaz logót a google segítségével rajzoltam át, és vittem fel vékony ecsettel ételfestékkel egy kisebb marcipán lapra. Jöhetett a mumus, a figura. :D Úgy szerették volna, hogy épp beleharapjon a nagy tortába, hát próbáltam úgy helyezni, hogy ezt a látszatot keltse. Nem egyszerű egy Mickey, csak a feje jó fél órás bíbelődés, hogy valóban hasonlítson egy picit. Harmadszorra sikerült is azt hiszem, vagy hát remélem. :)


Bár a valódi mandulamarcipán, főleg, ha házi, ilyen kis szemcsés, ami az én szememnek gyönyörűség, másnak azonban kritika-alap lehet, kérlek nézzétek el nekem. Jó alternatíva lehet még a csokigyurma is, de tudvalévő rólam, hogy nem fogom előnyben részesíteni a marcipánnal szemben. :)

Már nagyon régen szerettem volna megcsinálni egy Túró Rudi tortát, most már ez is ki van pipálva! :))

Boldogságos Szülinapot Rebus! :)

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :) 

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Mennyire cuki! Mindkettő szerintem valósághű lett! A Mickey is nagyszerűűűű! :)))) x-)

    VálaszTörlés
  2. Juj...mit nem adnék egy igazi túró rudiért most :) Cukkeráj lett, és engem a szemcse sem zavar cseppet sem :) A mickey meg nagyon is állat lett!

    VálaszTörlés
  3. Nekem direkt teszik a fényes, csokival átgyúrt burkolat rajta, olyan mint amikor a hűtő párája kiül a tejcsokis rudin, ami egyébként az én kedvencem!! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép tortát készítettél! Gondolom nagyon örült neki az ünnepelt! :)

    VálaszTörlés
  5. Igen, hála az égnek nagy sikert aratott, ami nagy öröm nekem. :)) Köszi csajok! :)

    VálaszTörlés
  6. Én egy kritikával tudnám csak illetni: hogy nekem nem adtál belőle :D

    VálaszTörlés
  7. Csodaszép, nagyon örülhetett neki a kis ünnepelt! :) Gyönyörűen kivitelezted! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik :) Igazán tökéletesre sikerült :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szuper torta, én is ilyet szeretnék csinálni a hétvégén ajándéknak. A piskótatekercsnek hány lapot sütöttél? Köszönöm előre is a válaszod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, az elmúlt időszakban nem tudtam feljönni ide, de nagyon szívesen válaszolok: egyet. Nem sima piskótával dolgozom, hanem az olajos-tejes verzióval, az egy picit vastagabb, és jobban tűri a tekerést is. Főzött krémmel töltve pont szép darab lesz belőle. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése